to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:56 | 14.03.2023

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στην εκδήλωση μετονομασίας της οδού Γαζή σε «Άλκη Καμπανού»

Πλήθος κόσμου βρίσκονται σήμερα, Τρίτη (14/3) στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καθώς πραγματοποιείται η μετονομασία της οδού Γαζή σε "Άλκη Καμπανού"


Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα, Τρίτη (14/3) είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για τη μετονομασία του δρόμου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η οδός Θ. Γαζή, όπου την 1η Φεβρουαρίου του 2022, ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη δέχτηκε δολοφονική επίθεση από ομάδα οπαδών ενώ καθόταν με τους φίλους του, θα μετονομαστεί σε "οδός Άλκη Καμπανού".

Στο σημείο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού, φίλαθλοι του Άρη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης και ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

"Ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Ζέρβα και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απόφαση αυτή. Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με καθόλου βία και καθόλου θύματα", δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου, που βρίσκεται στο σημείο δολοφονίας για δεύτερη φορά. "Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου, είναι πολύ δύσκολο. Παρ' όλα αυτά η αγάπη όλου του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ. Σας ευχαριστώ όλους" ανέφερε.

Ο πρόεδρος του κιτρινόμαυρου συλλόγου κ. Αρβανίτης μίλησε για μία πολύ συγκινητική στιγμή και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης που αποδέχτηκαν το αίτημα του συλλόγου. "Στόχος", τόνισε, "ήταν και θα είναι πάντα να μείνει άσβεστη η μνήμη του Άλκη που τόσο άνανδρα δολοφονήθηκε σε αυτό το σημείο, ώστε το φως της ψυχής του να διώξει το σκοτάδι που έχει απλωθεί στην πόλη".

Τελετή μετονομασίας της οδού Γαζή σε

Ο κ. Ζέρβας, μετά τα αποκαλυπτήρια της οδού, ανέφερε:

"Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που αγαπούσε και σύχναζε ο Άλκης, μέχρι εκείνη τη μοιραία βραδιά. Ο Άλκης χάθηκε με έναν τραγικό, βίαιο τρόπο, αλλά δικό μας χρέος είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή. Και αυτό έχει ως στόχο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης: ο Άλκης να βρίσκεται ανάμεσά μας και αυτό το σημείο να θυμίζει για πάντα την ύπαρξη αυτού του παιδιού και τον άδικο χαμό του. Και να φροντίσουμε όλοι μαζί ποτέ ξανά να μην ζήσουμε, να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες και τέτοια εγκλήματα".

Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης αποφάσισε να μετονομαστεί η οδός Γαζή σε "Άλκη Καμπανού", εγκρίνοντας το αίτημα που είχε κατατεθεί από τον Α.Σ. Άρης, μέσω επιστολής προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του φοιτητή, καθώς εγκρίθηκε η χωροθέτησή του από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)