to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 17.11.2018

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να εμποδίσουν τον ΣΦΕΑ να καταθέσει στεφάνι!

Φοιτητές που θεωρούν εαυτούς ιδιοκτήτες του εορτασμού, προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ σε μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) - Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια


Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εορτασμών της 45ης εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74, της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, του ΚΚΕ, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος, του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Ενότητας, όπως επίσης εκπρόσωποι συνδικάτων, ομοσπονδιών, σωματείων εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών, μαθητών κ.ά.

Προσωρινή ένταση από αυτόκλητους ιδιοκτήτες

Ωστόσο, μιμούμενοι τους χθεσινούς «πορτιέρηδες» της Αθήνας, που παρεμπόδισαν την πολυμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ,  μέλη φοιτητικών συλλόγων από τον χώρο της Αριστεράς προσπάθησαν, όπως φαίνεται σε βίντεο που έχουν δημοσιευτεί σε τοπικά ΜΜΕ, να εμποδίσουν κάποιες αντιπροσωπείες να καταθέσουν στεφάνια, μεταξύ αυτών, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ και το προεδρείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), με αποτέλεσμα να σημειωθεί φραστική αντιπαράθεση.

Μεταξύ όσων εμποδίστηκαν ήταν και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Φοιτητές στράφηκαν τους εμπόδισαν να φτάσουν στο μνημείο και μάλιστα άρπαξαν τα στεφάνια που κρατούσαν και τα έσπασαν.

Εν τω μεταξύ, όπως προσθέτει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, από νωρίς το πρωί, άνθρωποι κάθε ηλικίας προσέρχονται στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς φοιτητές της εξέγερσης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν μετά τις 5 το απόγευμα με τις καθιερωμένες πορείες προς το προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την αντιδημοκρατική ενέργεια

Όπω αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του:

«Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, εμποδίστηκε σήμερα το μεσημέρι  από ομάδα συγκεντρωμένων φοιτητών, να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του συνδέσμου, ο οποίος αποτελεί το φυσικό και θεσμικό εκπρόσωπο της αντίστασης κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, προπηλακίστηκαν από κάποιους οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ιδιοκτήτες της Ιστορίας και των αγώνων του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια εναντίον των μελών του ΣΦΕΑ όπως και κάθε αντίστοιχη πράξη η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να αποστεώνει και να αλλοιώνει το νόημα της επετείου της 17ης Νοεμβρίου και να την απομακρύνει από το λαϊκό κίνημα.

Σε μια εποχή μάλιστα που ο φασισμός έχει σηκώσει κεφάλι εκείνο που προέχει είναι η ενότητα και η συμπόρευση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου».

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, typosthes.gr, voria.gr, news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)