to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θεσσαλονίκη: πλέον των 7.000 στη διαδήλωση ενάντια στα μεταλλεία.

Με συμμετοχή χιλιάδων η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Κλειστοί με κλούβες οι δρόμοι προς το καναδικό προξενείο. Συνεχής ενημέρωση από το alterthess.gr και άλλες σελίδες.


Δείτε και τη σημερινή δράση στην Αθήνα, στα γραφεία της Ελληνικός Χρυσός .

14.03: Στo Λ. Πύργο έχουν συγκεντρωθεί οι διαδηλωτές όπου και θα ακολουθήσει συζήτηση- συνέλευση. από 


1.45 μ.μ.:
Στην παραλιακή βρίσκεται η πορεία και κατευθύνεται προς τον Λ. Πύργο. Διμοιρίες των ΜΑΤ στον Λ. Πύργο


Θέλουμε τα δάση τη γη και το νερό και όχι ένα τάφο φτιαγμένο από χρυσό. Από Θεωρείο

Από thesstoday.gr:

13.17 Μπήκε στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης η πορεία. Κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται σε όλα τα στενάκια, περιμετρικά της Ίωνος Δραγούμη.

13.13 Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε ψήφισμα στο καναδικό προξενείο. Την ώρα αυτή η πορεία κατεβαίνει τη Βενιζέλου για να "βγει" στην παραλιακή με κατεύθυνση το Λευκό Πύργο.



Aπό τη συνεχή ενημέρωση του Alterthess.gr:

13.06: Η πορεία φτάνει στη Βενιζέλου και στο προξενείο του Καναδά. Στην Ιων. Δραγούμη υπάρχουν κλούβες με ΜΑΤ οι οποίες φράζουν τον δρόμο.

12.38: Η πορεία είναι πολύ μεγάλη και ξεπερνά τις 7.000 κόσμου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται η κεφαλή της έχει περάσει την Γούναρη.

Φωτογραφίες και βίντεο:





Από , που μεταφέρει τον εξής διάλογο:

-Τϊνος κηδεία είναι;

-Του δάσους, κυρία μου :-)

Μια φωτό, από κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη για να εμποδίσει την πορεία:

Από  




Βίντεο από την πορεία, από thesstoday.gr:



12.32 μ.: Στην Πλατεία Ναυαρίνου βρίσκεται η "κεφαλή" της πορείας. Προηγούνται οι διαδηλωτές με τις ειδικές στολές "χημικού πολέμου" και κρατούν στα χέρια τους κομμένα κλαδιά και κορμούς δένδρων διαμαρτυρόμενοι για τα χιλιάδες δένδρα που έχουν κοπεί, μέχρι στιγμής, στο όρος Κάκαβος.


Aπό τη συνεχή ενημέρωση του Alterthess.gr:

12.20: Ξεκίνησε η πορεία από το Δημαρχείο από την οδό Μανόλη Ανδρόνικου προς την Τσιμισκή

12.00: Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Πλατεία Δημαρχείου. Μπροστά από τα πανό των επιτροπών αγώνα βρίσκονται διαδηλωτές ντυμένοι με στολές προστασίας από τα τοξικά και στον χώρο υπάρχουν κλαδιά δέντρων από το δάσος των Σκουριών

Δημαρχειο_Μεταλλεια



Aπό τη συνεχή ενημέρωση του Alterthess.gr:

12.00: Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Πλατεία Δημαρχείου. Μπροστά από τα πανό των επιτροπών αγώνα βρίσκονται διαδηλωτές ντυμένοι με στολές προστασίας από τα τοξικά και στον χώρο υπάρχουν κλαδιά δέντρων από το δάσος των Σκουριών

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν οι επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Κιλκίς-Θράκης ενάντια στα Μεταλλεία χρυσού. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Καναδικό Προξενείο με κατάληξη στον Λευκό Πύργο.

Οι επιτροπές καλούν τον κόσμο να "διαδηλώσει ειρηνικά ενάντια στην σχεδιαζόμενη καταστροφή της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, της Ροδόπης, του Έβρου" εκτιμώντας ότι "δεν πρόκειται υπάρξει βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας εάν δεν σταματήσει τώρα η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού".

Εβδομάδα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού ξεκινά και από το Συντονιστικό ενάντια στα μεταλλεία.Η εβδομάδα ξεκινά με τη σημερινή πορεία ενώ ακολουθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε Γιάννενα, Αθήνα, Αγρίνιο.



12.00 μ.: Από το thestival.gr:

Με τον πλέον παραστατικό τρόπο οι νεαροί που βρίσκονται την ώρα αυτή στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής θα είναι καταστροφικά για τον τόπο αλλά και για την υγεία των κατοίκων. Στο χώρο έχουν ευγκεντρωθεί μέλη των Επιτροπών Αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς – Θράκη, τα οποία θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι την Καναδική Πρεσβεία. 


Δείτε τη φωτογραφία του Thestival:


75




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)