to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 12.10.2015

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Το ΠΑΜΕ ανήρτησε γιγαντοπανό στο ΙΚΑ Αριστοτέλους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Γιγαντοπανό στο ΙΚΑ Αριστοτέλους ανήρτησε σήμερα το πρωί το ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στην Βουλή.


Ο Κ. Ηλιού μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ  τόνισε πως  «Σήμερα οι ταξικές δυνάμεις και το πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο βρίσκονται σε μια συμβολική κινητοποίηση στο ΙΚΑ Αριστοτέλους για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην επίθεση που δέχονται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς σήμερα όπως είναι γνωστό θα κατατεθεί στην βουλή το πολυνομοσχέδιο που θα έχει εφαρμοστικούς νόμους του τρίτου μνημονίου. Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και η ξεθεμελίωση κλάδων του ασφαλιστικού συστήματος όπως είναι τα βαρέα και ανθυγιεινά. Φορτώνουν μέχρι και 9 χρόνια εργασίας σε εργαζόμενους σε κλάδους όπως είναι το μέταλλο, η καθαριότητα των δήμων κ.α. και πάνε το όριο συνταξιοδότησης στα 67 με στόχο τα 70 ενώ το προσδόκιμο ζωής για τους κλάδους αυτούς δεν ξεπερνά  τα 61 χρόνια. Μέσα στους εφαρμοστικούς νόμους που έρχονται στη βουλή προβλέπονται οι ομαδικές απολύσεις και μια σειρά αντεργατικά μέτρα με βάση τα οποία οι εργοδότες θα μπορούν να αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα τους με αποτέλεσμα να τσακίζονται τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες και τους ανέργους που τσακίζονται κάτω από τη διπλή καταπίεση του  κοινωνικοοικονομικού συστήματος στις 22 Οκτώβρη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 6:30 και τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις Δ.Σ. και γενικών συνελεύσεων για την πανελλαδική πανεργατική απεργία  του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)