to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 01.11.2021

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Οργή και θλίψη από τους συναδέλφους του 47χρονου διανομέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι διανομείς μπροστά από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την ώρα που περνούσε από τον εισαγγελέα ο 21χρονος οδηγός που παρέσυρε θανατηφόρα και εγκατέλειψε τον 47χρονο διανομέα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, που έχει αφεθεί ελεύθερος.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρ ωί διανομείς στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την ώρα που περνούσε από τον εισαγγελέα ο 21χρονος οδηγός που παρέσυρε θανατηφόρα και εγκατέλειψε τον 47χρονο διανομέα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Οι διανομείς ζητούν τη τιμωρία του οδηγού ενώ παράλληλα ζητούν να σταματήσει το καθεστώς που γεννά τα δυστυχήματα αυτά. Ζητούν ακόμη από την εταιρεία Wolt να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας καθώς και τα δικαστικά έξοδα.

Να σημειωθεί, όπως γράφει το alterthess.gr, ότι ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε θανατηφόρα τον 47χρονο διανομέα τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη αφέθηκε ελεύθερος αφότου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Δεν καταγράφεται ως εργατικό δυστύχημα!

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Β. Κεφαλάς, μέλος της επιτροπής διανομέων Θεσσαλονίκης τόνισε πως οι εργοδότες δεν τηρούν τη νομοθεσία, δεν παρέχουν μέτρα προστασίας και πιέζουν τους διανομείς για εντατικοποίηση της εργασίας.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δυστύχημα δεν καταγράφεται ως εργατικό δυστύχημα καθώς ο διανομέας εργαζόταν με το καθεστώς της «συνεργασίας» με την εταιρεία Wolt και ως εκ τούτου η οικογένειά του δεν δικαιούται αποζημίωση. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα καθεστώς που ενίσχυσε ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης, ένα καθεστώς που αφήνει τους εργαζόμενους χωρίς καμία προστασία.

Ελεύθερος ο οδηγός με προφορική εντολή εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται πως ο 21 ετών οδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε χθες, Κυριακή, ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα ενόψει της ολοκλήρωσης της προανάκρισης που διενεργεί η Τροχαία για να ρίξει "φως" στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία συγκεντρώνει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ αναμένονται τόσο τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργούνται στον νεαρό οδηγό, όσο και η ιατροδικαστική έκθεση με τα ευρήματα στη σορό του άτυχου διανομέα.

Απίστευτες διατυπώσεις Πορτοσάλτε για τον νεκρό διανομέα: «Θεός σ’χωρέστον αλλά και αυτός οδηγεί μοτοσικλέτα»

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, είπε στον «αέρα»: «Υπάρχει και μία συμπεριφορά των διανομέων. Θεός σ’ χωρέστον, δε θα κάνω καμία σύγκριση, αλλά και αυτός οδηγεί μοτοσικλέτα».

«Θα πρέπει οι φίλοι που οδηγούν μοτοσικλέτα να αποφασίσουν. Θα κοιτάμε δεξιά, θα κοιτάμε αριστερά», πρόσθεσε. «Αλλά στη συμπεριφορά των διανομέων υπάρχουν φορές που πέφτουν πάνω σου» (!), εκστόμισε ο Πορτοσάλτε (διαβάστε αναλυτικά)

Τι ερευνά η Τροχαία

Κάποια από τα ερωτήματα στα οποία καλείται να δώσει απάντηση η προανάκριση είναι εάν ο οδηγός παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες κι εάν τη στιγμή της φονικής παράσυρσης έκανε κόντρα με κάποιο άλλο αυτοκίνητο, όπως καταγγέλλεται.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, γράφει το ΑΠΕ, «από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνεται ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο ενδεχόμενο. Κατά τις ίδιες πηγές, προκύπτει με βάση τη δικογραφία ότι ο οδηγός, με καταγωγή από την Αλβανία, δεν έφερε δίπλωμα οδήγησης, κι ότι προς στιγμήν εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο του συμβάντος και παραδόθηκε στις Αρχές.

Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών εις βάρος του οδηγού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)