to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:00 | 02.02.2022

Κοινωνία

Βίντεο δείχνει τις στιγμές μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη: Μια σύλληψη - Θλίψη στην κηδεία στη Βέροια

Ομάδα νεαρών εμφανίζονται σε βίντεο να φεύγουν τρέχοντας από το στενό στο οποίο έγινε η φονική επίθεση και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα - Στην Βέροια πραγματοποιήθηκε η κηδεία - Με tweet ανακοίνωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος πως συνελήφθη ο δράστης - Μήνυμα και από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου


(EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Συνελήφθη ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη, που άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και άλλοι δύο νεαροί από αγνώστους με οπαδικά κίνητρα.

Στο μεταξύ, ένα βίντεο, μερικά δευτερόλεπτα μετά την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη Καμπάνο στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το thestival.gr, εμφανίζεται μία ομάδα ανδρών να τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα αποχωρώντας βιαστικά από το σημείο. Στο βίντεο φαίνεται επίσης και στιγμιότυπο από την επίθεση στην ομάδα νεαρών στην οποία συμμετείχε ο άτυχος Άρης η οποία έκανε την βόλτα της.

Αξιζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν προσαχθεί τρία άτομα και εξετάζονταν ως ύποτπα. Το άτομο που συνελήφθη είναι ένα από αυτούς τους τρεις που προσήχθησαν χθες στην ΓΑΔΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται για έναν νεαρό που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο οχημάτων που εθεάθησαν να εγκαταλείπουν το σημείο μετά τη φονική επίθεση, ενώ φέρεται να έχει αναγνωριστεί και από έναν φίλο του Άλκη.

Ο 23χρονος συλληφθείς αναμένεται να βρεθεί αύριο ενώπιον της δικαιοσύνης για να δώσει εξηγήσεις ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων εμπλεκόμενων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Με ανάρτηση στο facebook, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρεται στο αδιανόητο συμβάν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, που οδήγησε στη δολοφονία ενός νέου μόλις δεκαεννέα ετών και υπογραμμίζει ότι «επαναφέρει, με τον πιο τραγικό τρόπο, τα ανησυχητικά ερωτήματα ενός, δυστυχώς, διαχρονικού φαινομένου: πώς επιτρέψαμε να μετατραπεί ο χώρος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα σε πεδίο εκδήλωσης του πιο ακραίου μίσους, των πιο βάναυσων, πρωτόγονων ενστίκτων;»

Την σύλληψη ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ υποστηρίζει πως επικοινώνησε με τον Κυρ. Μητσοτάκη για να τον ενημερώσει.

Η κηδεία του Άλκη, που σύμφωνα με συγκλονιστικές μαρτυρίες φώναζε «μη με χτυπάτε άλλο» την ώρα που τον χτυπούσαν ανελέητα στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ τον τραυμάτισαν με δρεπάνι στο πόδι, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία, πραγματοποιήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βέροια. 

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΣΙΔΗΣ / EUROKINISSI)

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς του Αλκιβιάδη, οι οποίοι έφτασαν στα Κοιμητήρια, υποβασταζόμενοι, μη μπορώντας να συλλάβουν ότι δεν θα αντικρίσουν ξανά το παιδί τους.

Στεφάνια στη μνήμη του 19χρονου Άλκη έχουν στείλει μεταξύ άλλων η ΠΑΕ Άρης, ο ΑΣ Άρης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Θύρα 13, ο αρχηγός ΓΕΣ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Βέροιας, ο σύνδεσμος Capital Squad και το ΕΑΑΣ παράρτημα Ημαθίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε η προσωρινή ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικάστή, η μαχαιριά που βρήκε τη μηριαία αρτηρία σε συνδυασμό με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι οι λόγοι που ο 19χρονος οπαδός του Άρη είναι νεκρός.

Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στην οικογένεια του Άλκη. Δεκάδες άνθρωποι έχουν αφήσει λουλούδια και μηνύματα στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 19χρονος από την τυφλή οπαδική βία, ενώ εκατοντάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δε γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας όχι τα γούστα τους» γράφει χαρακτηριστικά ένα μήνυμα που άφησε οπαδός του ΠΑΟΚ στο σχολείο που βρίσκεται απέναντι από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

«Αλκιβιάδης ετών 18… Δολοφονήθηκε άνανδρα γιατί απάντησε τα αυτονόητο. Να μην ξεχαστεί ποτέ η μνήμη του. Καλό ταξίδι Παλίκαρε», γράφει άλλο σημείωμα.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα πως ο Ηρακλής κοινοποίησε το σήμα της ομάδας στα χρώματα του Άρη, ως ένδειξη συμπαράστασης με αφορμή την δολοφονία του 19χρονου Άλκη. 

Βρέθηκε το δρεπάνι του αποτρόπαιου έγκληματος

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

(EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό. Το τραγικό περιστατικό, που όπως όλα δείχνουν έγινε για οπαδικές διαφορές, εκτυλίχθηκε γύρω στη μία τα ξημερώματα.

Στο μεταξύ, από τους 15 προσαχθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

(EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Την απεγνωσμένη κραυγή άκουσε, σύμφωνα με το GRTimes.gr, μια γυναίκα που διαμένει σε διαμέρισμα κοντά στο σημείο και κατάλαβε ότι γίνεται κάτι σοβαρό από τις φωνές. Το ίδιο αναφέρουν και άλλοι μάρτυρες, ότι άκουσαν έντονη φασαρία, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να αντιληφθούν τι ακριβώς γίνεται, νομίζοντας ότι είναι άλλη μια φασαρία στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το voria, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Σύμφωνα με το Thesstoday, άλλη κάτοικος της περιοχής είπε: «Άκουσα φασαρία και φοβήθηκα. Γι’ αυτό δε βγήκα έξω. Άκουσα παιδιά να φωνάζουν. Άκουσα κραυγές».

Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό της άμεσης δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ο 19χρονος αιμορραγούσε ακατάσχετα. Άφησε την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Οι δύο φίλοι του άτυχου 19χρονου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο από παρακείμενα καταστήματα. Κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών συνέλεξε στοιχεία από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό.

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Μαύρη σελίδα για την πόλη

«Μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου, καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος», τονίζει ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του και καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος.

«Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και να αποτρέψουμε τέτοια εγκλήματα στο μέλλον. Δεν πρέπει τέτοιες εγκληματικές πράξεις να αμαυρώσουν τον αθλητισμό, να αποξενώσουν τη φίλαθλη κοινότητα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι πρωταγωνιστές, αθλητές και φίλαθλοι αγωνίζονται, κρατούν σημαίες και λάβαρα μέσα στα γήπεδα - όχι μαχαίρια και όπλα στους δρόμους της πόλης», συμπληρώνει.

Ο κ.Ζέρβας προτρέπει «κάθε μία και κάθε ένας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να βάλουμε ένα τέρμα, σε τέτοια φαινόμενα» και «όλοι μαζί να υψώσουμε, επιτέλους, ένα τείχος προστασίας».

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι», καταλήγει, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 19χρονου που έχασε τη ζωή του.

2ο ΓΕΛ Βέροιας: 

Ανακοίνωση εξεδωσε και το σχολείο που φοίτησε ο 19χρονος Άλκης, αναφέροντας: 

«Για τον Άλκη…

Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας.

Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι – συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού, που τόσο βίαια και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του, ως θύματος τυφλής οπαδικής βίας.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ανείπωτο πόνο που βιώνει.

Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!!

Ας αποτελέσει ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού αφορμή για περισυλλογή και ενδοσκόπηση όλων μας, απλών πολιτών και Πολιτείας κι ας γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας.

Σύλλογος Καθηγητών 2ου ΓΕΛ Βέροιας
Μαθητές και μαθήτριες 2ου ΓΕΛ Βέροιας». 

Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Ζητά να πάψουν η οπαδική βία, οι συμπλοκές, οι δολοφονίες

Τη δολοφονία του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη και δολοφονική επίθεση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΕΔ-ΚΜ δηλώνει συγκλονισμένη για το τραγικό συμβάν, τονίζοντας ότι παρόμοιες πράξεις δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες και οι ένοχοι της δολοφονίας του νεαρού φιλάθλου πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Απευθύνει, μάλιστα, έκκληση να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες, οι συμπλοκές, η οπαδική και κάθε άλλη μορφή βίας.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του 19χρονου, εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, υπογραμμίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από ιδεολογίες, χρώματα και ομάδες» και ζητώντας να πάψει επιτέλους η οπαδική βία, οι συμπλοκές, οι δολοφονίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)