to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 23.12.2013

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Να ενισχύσουμε την Κουζίνα Αλληλεγγύης!

Μόνο η δική σας αλληλεγγύη μας κρατάει όρθιους εδώ στην Ερμού. Μακαρόνια, όσπρια αλλά και την προσωπική σου παρουσία – συμμετοχή . Σε περιμένουμε κάθε σαββατοκύριακο από τις 11.00 μέχρι τις 04.00 το απόγευμα.


Η Κουζίνα Αλληλεγγύης του Κοινωνικού Κέντρου / Στεκιού Μεταναστών κάνει κάλεσμα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης να ενισχύσει έμπρακτα το ζωντανό αυτό κύτταρο άμεσης κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης με συνεισφορές ατόμων και συλλογικοτήτων σε συσκευασμένα τρόφιμα, φρέσκα λαχανικά και χρηματική ενίσχυση καταφέρνει εδώ και 2 περίπου χρόνια όχι απλά να παρέχει ένα ζεστό φαΐ σε περισσότερους από 150 ανθρώπους κάθε Σάββατο και Κυριακή, αλλά και να κάνει σημαντικά βήματα στο σπάσιμο του διπόλου "αλληλέγγυος - δέκτης της αλληλεγγύης", με τη συμμετοχή και εμπλοκή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, που ενώ ήρθαν στην Κουζίνα ως "θαμώνες", γίνονται πλέον ενεργά μέλη της, παίρνοντας με τον πιο άμεσο και σαφή τρόπο ένα κομμάτι της ζωής τους στα χέρια τους.

Οι δυσκολίες της περιόδου, βέβαια, χτυπάνε και τα εγχειρήματα αλληλεγγύης. Η Κουζίνα δυστυχώς δεν καταφέρνει πάντα να αντιστοιχίσει τις σημαντικές προσφορές στις ανάγκες που μεγαλώνουν διαρκώς. Έτσι ξεκινάμε αυτή τη μικρή καμπάνια ενημέρωσης για το εγχείρημά μας, ζητώντας και την ενίσχυση της δομής. 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή λοιπόν μαγειρεύουμε από τις 11 και σερβίρουμε στις 2 μέχρι τις 4. Αυτές τις ώρες μπορεί κανείς να φέρνει τρόφιμα (κατά προτίμηση συσκευασμένα και μακράς διαρκείας-  όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, χυμούς τομάτας, κονσέρβες, λάδι, ξίδι, χυμούς λεμόνι, μπαχαρικά κτλ), αλλά και να περάσει να γνωριστούμε και να μάθει πώς μπορεί να συμμετέχει στο εγχείρημα.  Για όσους/ες θα ήθελαν να συνδράμουν και είναι αδύνατον αυτές τις ώρες, μπορεί να γίνει και τηλεφωνική συνεννόηση στα τηλ. 6985636118 και 6946795334.

sammlung

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)