to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 11.11.2022

Πολιτική

«Θεσσαλονίκη Μαζί»: «Η Θεσσαλονίκη ανοχύρωτη πόλη, δεν γίνεται να βουλιάζει η πόλη σε κάθε βροχή»

«Να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από όλους του αρμόδιους φορείς της πόλης, από την Περιφέρεια, από την ΕΥΑΘ, από τους δήμους και από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας» ζήτησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κ. Νοτοπούλου, ώστε να μην έχουμε αυτή την εικόνα της πόλης κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων


Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετείχε σήμερα η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κατερίνα Νοτοπούλου που πραγματοποιήθηκε δυστυχώς χωρίς την παρουσία της πλειοψηφίας των άλλων παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Η κυρία Νοτοπούλου εξήρε και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Αυτοτελούς Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αλλά τόνισε ότι δεν είναι αρκετή και ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα να αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές συσκέψεις σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά αντίθετα πρέπει  να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από όλους του αρμόδιους φορείς της πόλης, από την Περιφέρεια, από την ΕΥΑΘ, από τους δήμους και από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Δυστυχώς η εικόνα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων ήταν ιδιαίτερα άσχημη.

Η κυρία Νοτοπούλου επέμενε ιδιαίτερα ότι δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που βρέχει, η πόλη να μετατρέπεται σε λίμνη και οι δρόμοι της σε ποτάμια.

Ταλαιπωρήθηκαν και κινδύνευσαν άνθρωποι, ενώ υπέστησαν μεγάλες ζημιές περιουσίες κατοίκων και επαγγελματιών και υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες και ευθύνες για αυτά.

Το δίκτυο όμβριων δεν καθαρίζεται ικανοποιητικά και αυτό είναι εμφανές από την κατάσταση των φρεατίων.

 Τόνισε ότι πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή της ΕΥΑΘ, όπως γίνεται με τα αντιπλημμυρικά έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας και θύμισε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί για το σκοπό αυτό όταν η ίδια ήταν Επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού. Τόνισε ακόμη την ανάγκη να γίνει αντικατάσταση των εξαρτημάτων των φρεατίων με άλλα πιο κατάλληλα.

Άμεσα να ξεπεραστεί η ασυνεννοησία και η έλλειψη συντονισμού για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Η κυρία Νοτοπούλου κατήγγειλε ότι κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωρούν και δεν υλοποιούνται, ενώ πολλά από αυτά διαθέτουν μελετητική ωριμότητα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Επίσης επέμεινε ότι πρέπει ο Δήμος και όλοι οι φορείς να ζητήσουν την κατασκευή νέου δικτύου όμβριων για όλο το ΠΣΘ, αφού το υπάρχον δεν επαρκεί, πριν χαθούν οι ευκαιρίες του ΕΣΠΑ, του ΠΔΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο οι εθελοντές και εξήρε την προσπάθεια των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Αναγνώρισε με χαρά ότι μετά από τις συνεχείς πιέσεις της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», υιοθετήθηκαν οι προτάσεις της και υλοποιήθηκαν οι εργασίες καθαρισμού του περιαστικού δάσους του ΣΕΙΧ ΣΟΥ, αλλά πρέπει να ξεκινήσει ξανά το πρόγραμμα δασοπροστασίας και να στελεχωθεί το Δασαρχείο, επειδή δεν είναι δυνατόν αυτές οι εργασίες να εκτελούνται μόνο από ιδιώτες εργολάβους.

Κλείνοντας ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν γρήγορα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθούν τα αρνητικά φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος και τόνισε ότι η ίδια και η παράταξη της θα παρακολουθούν από κοντά την πορεία των δράσεων και των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)