to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 14.12.2020

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Χωρίς ρεύμα για μια ώρα το «Γεννηματάς» - Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ

Μία ολόκληρη ώρα έμεινε χωρίς ρεύμα το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να κινδυνέψουν άμεσα οι 17 ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί.


Μάλιστα, δεν λειτούργησε η γεννήτρια του νοσοκομείου λόγω έλλειψης συντήρησης, γεγονός που πανικόβαλε το προσωπικό αναγκάζοντάς το να υποστηρίξει μηχανικά τους ασθενείς για όσο δεν λειτουργούσαν τα μηχανήματα.

«Στην παλιά πτέρυγα του “Γεννηματάς” νοσηλεύονται πάνω από 50 περιστατικά κορωνοϊού στις κλινικές, που έχουν αυξημένες ανάγκες οξυγόνου, άρα και αυξημένες ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος. Εκεί είναι και η ΜΕΘ, όπου όλοι οι αναπνευστήρες χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega. Όπως ανέφερε συνολικά 17 ασθενείς νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο.

«Αφού είχαμε ανάγκη για περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα, θα έπρεπε να γίνουν βελτιώσεις στον υποσταθμό. Κάηκε καλώδιο στον υποσταθμό την Παρασκευή το μεσημέρι και έγινε διακοπή ρεύματος. Έπρεπε να λειτουργήσει η γεννήτρια. Η διοίκηση όμως του νοσοκομείου δεν είχε κάνει σύμβαση συντήρησης της γεννήτριας με καμία εταιρεία από τον Αύγουστο. Και όταν πήγαν οι τεχνικοί να τη βάλουν μπροστά δεν λειτουργούσε» εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Κούτρας επιχείρησε να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στην προηγούμενη διοίκηση, αλλά και στις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Παραδέχθηκε ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει σύμβαση για τη συντήρηση εν ισχύ. Όπως ανέφερε, έχει μεν κινηθεί η διαδικασία από 23 Αυγούστου, αλλά ακόμη δεν έχει υπογραφεί. Πάντως, είπε ότι η σύμβαση είναι έτοιμη προς υπογραφή από τις 2 Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα σχεδόν πριν τη διακοπή ρεύματος και πρόσθεσε ότι ίσως υπογραφεί εντός της ημέρας.

Ο Γ. Κούτρας διέψευσε ότι οι γιατροί και νοσηλευτές υποστήριξαν μηχανικά τους ασθενείς όσο διήρκησε η διακοπή ρεύματος. Σε ανακοίνωσή του δε το νοσοκομείο διαψεύδει ότι και η γεννήτρια από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» που επιστρατεύτηκε δεν λειτουργούσε, υποστηρίζοντας πως «δεν χρειάστηκε να τεθεί σε λειτουργία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)