to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:17 | 26.03.2021

πηγή: Αlterthess.gr

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επίθεση ακροδεξιών στον ΕΚΧ Σχολείο – Τραυματίστηκε μια κοπέλα (βίντεο)

Ακροδεξιές ομάδες πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώσεις και μοτοπορείες φωνάζοντας εθνικιστικά και ακροδεξιά συνθήματα - «Θύμα» ομάδας αυτών, και ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο με τα ΜΑΤ να «χαϊδεύουν» τους ακροδεξιούς


Επίθεση με πέτρες από περίπου 100 ακροδεξιούς δέχθηκε ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια κοπέλα στο πρόσωπο, μέλος του κοινωνικού χώρου, η οποία μετέβη σε νοσοκομείο της πόλης.

Η περιφρούρηση του χώρου μπόρεσε να προστατέψει το κτίριο, ενώ λίγη ώρα μετά στο σημείο έφτασε και η αστυνομία, όπου έκανε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να συνομιλούν με τους ακροδεξιούς, και παρά τις ξεκάθαρες απειλές τους να τους αφήνουν να παραμένουν στο σημείο

Ακροδεξιές ομάδες πραγματοποιούσαν από το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώσεις και μοτορπορείες φωνάζοντας εθνικιστικά και ακροδεξιά συνθήματα. Μια εξ αυτών έκανε στάση έξω από τον ΕΚΧ Σχολείο πραγματοποιώντας την επίθεση.

Στο σημείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η μοτοπορεία των ακροδεξιών συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους.

Φωτογραφία από τα δακρυγόνα που έπεσαν στο σημείο

«Η Πόλη Ανάποδα»: Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στον ΕΚΧ «Σχολείο»

Στη Θεσσαλονίκη γίναμε για ακόμα μια φορά μάρτυρες του τι σημαίνει φασιστική επίθεση με την ανοχή και τα χάδια του κράτους. Μερικές δεκάδες φασίστες εκμεταλλεύτηκαν την επέτειο της επανάστασης του ‘21 για να σκορπίσουν και πάλι το μίσος. Επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο «Σχολείο», ένα κόσμημα για την πόλη με τις πολιτιστικές του δράσεις, τα μαθήματα που προσφέρει δωρεάν σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διαχωρισμούς, και φυσικά την πολιτική του δράση.

Οι φασίστες σταμάτησαν μπροστά στο «Σχολείο» και επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες. Σύμφωνα με την καταγγελία του «ΕΚΧ Σχολείο», η αστυνομία, παρότι βρισκόταν ήδη στο σημείο, δεν έκανε απολύτως τίποτα και μόνο αργότερα παρενέβη. Μία αντιφασίστρια τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Φυσικά η παρέμβαση της αστυνομίας απέναντι στους φασίστες όχι απλά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κατασταλτική, αλλά περιελάμβανε ακόμα και… χάδια, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία του «Σχολείου», η αστυνομία πέταξε μέσα στην κατάληψη δακρυγόνο, ακόμα και πέτρα!

Θυμηθήκαμε λοιπόν μέρες που είχαμε αφήσει πίσω· τις μαύρες μέρες των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, όταν οι φασίστες 2 δρόμους πιο πάνω έκαψαν την Libertatia με τους εκπροσώπους του κράτους απλά να κοιτάνε.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική συγκέντρωση που καλεί το «Σχολείο» σήμερα,25/3, στις 17:00 έξω από τον Κοινωνικό Χώρο (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 27).

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου να καταδικάσουν αυτήν την ακροδεξιά βίαιη επίθεση, καθώς και τη συγκάλυψή της από την Αστυνομία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)