to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:05 | 18.05.2015

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ένταση κατά την απολογία των τριών κατηγορούμενων για το επεισόδιο στο Δενδροπόταμο

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες τρεις γυναίκες, εκ των κατηγορουμένων για το επεισόδιο στον οικισμό των Ρομά στο Δενδροπόταμο, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος, ενώ ο 43χρονος πατέρας του τραυματίστηκε σοβαρά.


Ειδικότερα, ο 6ος τακτικής ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερες τις τρεις γυναίκες. Στις δύο απ' αυτές, μάνα και κόρη, που κατηγορούνται ως συνεργοί στο επεισόδιο, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, ενώ στην τρίτη, που αντιμετωπίζει την κατηγορία τής υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Μετά το πέρας της διαδικασίας και μπροστά στην οργή συγγενών και φίλων των θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο, οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τις κατηγορούμενες από το υπόγειο του κτιρίου. Φωνάζοντας «δολοφόνοι» οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουκάλια στο βαν της ΕΛ.ΑΣ. που μετέφερε τις τρεις γυναίκες. Το επεισόδιο έληξε όμως γρήγορα, αφού το αστυνομικό όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Ενώπιον του ίδιου ανακριτή αναμένεται να εμφανιστούν αύριο οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι για την συμπλοκή. Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας και ειδικότερα για παππού, πατέρα και γιο. Υπό το φόβο να υπάρξουν επεισόδια, οι δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι απολογίες τους να ληφθούν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Λόγω του επεισοδίου, το οποίο εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά και αποδίδεται σε μεταξύ τους διαφορές, οικονομικού περιεχομένου, υπάρχει ανησυχία μήπως εκδηλωθεί βεντέτα. Ήδη μετά το συμβάν άγνωστοι πυρπόλησαν δύο σπίτια στο Δενδροπόταμο. Το πρώτο ανήκει στους φερόμενους ως δράστες και το δεύτερο σε συγγενικά τους πρόσωπα, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)