to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:21 | 30.10.2021

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Eκβίαζαν με βίντεο το δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb και φορητή συσκευή καταγραφής ήχου


Επιχείρησαν να εκβιάσουν τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και βρέθηκαν με χειροπέδες.

Προσπάθησαν να του πουλήσουν βίντεο που εμφάνιζε τον ίδιο σε προσωπικές στιγμές έναντι 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, την υπόθεση της εκβίασης φέρεται να συντόνισε πολιτικός αντίπαλος του Π. Τσακίρη.

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβε τρία άτομα (δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής ηλικίας 46, 66 άνδρες και μία γυναίκα 22 ετών) σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 60χρονου Έλληνα συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και για παραβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του Δημάρχου Ωραιοκάστρου και του αδερφού του στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, σύμφωνα με την οποία οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημήσουν τον Παντελή Τσακίρη, δημοσιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη. Ακολούθως συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ανωτέρω ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους έτερους συλληφθέντες.

Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του. 

Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση εκβίασηςπαρήγγειλε ο εισαγγελέας - Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες

Ελεύθεροι ενόψει διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της φερόμενης εκβίασης σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, από τον οποίο, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, απαίτησαν 40.000 ευρώ για να μην δημοσιοποιήσουν βιντεοληπτικό υλικό με στιγμές της ιδιωτικής του ζωής, το οποίο κατείχαν ύστερα από παρακολούθησή που είχε προηγηθεί.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης παρήγγειλε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για να εξακριβωθεί εν συνόλω η εις βάρος τους αποδιδόμενη δράση και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση. Κατά συνέπεια, δεν απαγγέλθηκαν στην παρούσα φάση κατηγορίες εναντίον των τριών συλληφθέντων και ήρθη η κράτησή τους.

Στο επίκεντρο της προκαταρκτικής έρευνας θα βρεθούν ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν και θα ληφθούν καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν, όπως ανέφερε ο Πάρις Σπυράτος, νομικός συμπαραστάτης του κ. Τσακίρη, περιλαμβάνονται δύο ιδιωτικοί ερευνητές, 66 και 46 ετών, αλλά και μία 22χρονη, που τον τελευταίο καιρό φέρονται να είχαν γίνει σκιά του δημάρχου καταγράφοντας την ιδιωτική του ζωή "με σκοπό είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα είτε να του προκαλέσουν πολιτικό κόστος».

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του δημάρχου είπε ότι οι συλληφθέντες κατονομάζουν ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης αυτοδιοικητικό και πολιτικό αντίπαλο του κ. Τσακίρη. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Π. Τσακίρης: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Με μήνυμά του στο Facebook ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ευχαριστεί την Αστυνομία για το αποτέλεσμα της παρέμβασής της. “Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)