to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 18.10.2018

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το bullying στο 11χρονο προσφυγόπουλο

Της εισαγγελικής παραγγελίας προηγήθηκε καταγγελία πατέρα, του οποίου η κόρη φοιτά στο ίδιο σχολείο, ότι ο 11χρονος μαθητής από τη Συρία υφίστατο bullying από συμμαθητές του


«Το ενδεχόμενο να υπήρξε θύμα σχολικής βίας και εκφοβισμού (bullying) το 11χρονο προσφυγόπουλο, που τραυμάτισε ελαφρά με λεπίδα ξύστρας 9χρονο σε δημοτικό σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, με παραγγελία που έδωσε ο προϊστάμενός της, Στέφανος Ζαρκαντζιάς»: αυτό αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ - ΜΠΕ σημειώνοντας ότι:

Της εισαγγελικής παραγγελίας προηγήθηκε καταγγελία πατέρα, του οποίου η κόρη φοιτά στο ίδιο σχολείο, ότι ο 11χρονος μαθητής από τη Συρία υφίστατο bullying από συμμαθητές του. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), το νεαρό αγόρι «το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο» και την ημέρα που συνέβη το περιστατικό «το απείλησαν ότι θα το σκοτώσουν».

«Ο 11χρονος ήταν τρομοκρατημένος από τις επιθέσεις που δεχόταν από τα υπόλοιπα παιδιά και όταν τον πλησίασε ο 9χρονος για να τον ρωτήσει τι έπαθε, ο μικρός φοβήθηκε και του επιτέθηκε», ανέφερε ο καταγγέλλων στην ίδια ανάρτηση.

Μετά τα δημοσιεύματα που φιλοξένησαν τις καταγγελίες του πατέρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα ανηλίκων, Δήμητρα Τσιαρδακλή, να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα όσων αναφέρει ο γονέας.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του πατέρα της μαθήτριας:

«Επειδή τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας παροξυσμός με το «μαχαίρωμα» σε σχολείο της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να πω τα εξής μιας και στο συγκεκριμένο δημοτικό φοιτά η κόρη μου. Το αγόρι απο την Συρία το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο και την Πέμπτη το απείλησαν οτι θα το σκοτώσουν.

Με τα λίγα ελληνικά που ήξερε το είπε στον δάσκαλό του ο οποίος όμως δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό. Το παιδί πήρε το ξυραφάκι απο την ξύστρα και τρομοκρατημένο κρυβόταν από τα υπόλοιπα παιδιά. Ένα αγοράκι που τον είδε το πλησίασε για να τον ρωτήσει τι έπαθε και ο μικρός Σύριος του επιτέθηκε γιατι φοβήθηκε.

Το «μαχαίρωμα» ηταν μια γραντζουνιά στο χέρι που δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό και ο πατέρας δεν αγνοείται αντιθέτως έσπευσε να παραδοθεί ως κηδεμόνας του παιδιού! Οι γονείς του άλλου παιδιού δεν άσκησαν μήνυση αλλά ασκήθηκε αυταπάγγελτα από τον εισαγγελέα.

Φτάνει με την παραπληροφόρηση εκατέρωθεν! Βάζουμε ταμπέλες και ξεχνάμε την ουσία…

Πατέρας είμαι και θα κάνω τα πάντα να προστατεύσω τα παιδιά μου από οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε αλλά πρώτα απ’όλα θα τα μάθω να σέβονται και να είναι Άνθρωποι! Κάτι που οι περισσότεροι γονείς το ξεχνάτε! Ξεχνάτε να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας και βαφτίζετε την ασέβεια και την αλητεία μαγκιά! Ξυπνήστε και γίνετε άνθρωποι, κάθε μέρα όλο τον χρόνο.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)