to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 16.12.2016

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Σύροι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη Σύροι πρόσφυγες, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στο Χαλέπι.


Για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και ιδιαίτερα στο Χαλέπι διαμαρτυρήθηκαν πρόσφυγες στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό, φωτογραφίες από τα βομβαρδισμένα κτίρια της συριακής πόλης και σχημάτισαν με κεριά τις λέξεις "Allepo" (Χαλέπι) και "war crimes" (εγκλήματα πολέμου). "How can you sleep while Aleppo is burning" (Πως μπορείς να κοιμηθείς όταν το Χαλέπι καίγεται), έγραφε ένα από τα πανό.

Νωρίτερα, πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο, απέκλεισαν την Συμμαχική Οδό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης. Έξι πρόσφυγες προσήχθησαν από την Αστυνομία και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι.

diamartyria2

Με συνθήματα κατά των εγκλημάτων πολέμου, και με έμφαση στις ευθύνες της ρωσικής κυβέρνησης Πούτιν, οι πρόσφυγες από τα καμπ της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να φωνάξουν ότι τα αδέρφια τους στην Συρία σκοτώνονται καθημερινά, καθώς και για να ζητήσουν τον τερματισμό του πολέμου.

diamartyria1

 Σημειώνεται ότι Σύροι πρόσφυγες είχαν διαμαρτυρηθεί και πάλι στο ρωσικό προξενείο πριν από λίγες μέρες.

Ακολουθεί βίντεο από τη διαμαρτυρία:

Ξεχωριστή εικόνα αυτή των μικρών προσφυγόπουλων που κρατούσαν στα χέρια φωτογραφίες νεκρών παιδιών από την χώρα τους, τη Συρία.

«Πως κοιμάστε ενώ το Χαλέπι της Συρίας φλέγεται;» γράφει ένα από τα πανό της διαμαρτυρίας.  







(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κόκκινο και dailythess)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)