to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:26 | 23.06.2014

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ενάντια στις διακοπές ρεύματος στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα πρωτοβουλίες κατοίκων από τις γειτονιές όλης της Θεσσαλονίκης στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Β. Ελλάδος της ΔΕΗ ενάντια στις διακοπές της ηλεκτροδότησης που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρά τα τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν τον περασμένο χειμώνα στην πόλη μας (τον θάνατο 13χρονης Σάρα, την φωτιά σε σπίτι στο Κορδελιό από την οποία κινδύνευσε σοβαρά μία οικογένεια που θερμαινόταν με κεριά) και την μεγάλη κοινωνική αντίδραση που ακολούθησε.


Η σημερινή διαμαρτυρία συνιστά μια πρωτοβουλία του “χώρου αλληλεγγύης γυναικών “μιας συλλογικότητας που το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί καταγγελίες γυναικών, μονογονεικών οικογενειών που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στην αποπληρωμή των λογαριασμών με την πολιτεία να μην δίνει την ελάχιστη υποστήριξη σε αυτές. Το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλές διακοπές ηλεκτροδότησης σε μια ευαίσθητη κοινωνική κατηγορία ενώ οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια θα διογκώσουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα .

Οι πρωτοβουλίες κατοίκουν ζητούν να μην μείνει κανένα σπίτι χωρις ρεύμα και να υπάρχει μέριμνα για τα ευπαθή νοικοκυριά (συνταξιούχους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένεις).

Να γίνονται ευνοϊκότεροι διακανονισμοί για τους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό, να διευρυνθεί η ένταξη στις ρυθμίσεις του κοινωνικού τιμολογίου σε περισσότερους πολίτες και προφανώς να μην επιβληθούν άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια.

Επιπλέον διεκδικούν  την δημιουργία ενός γραφείου εξυπηρέτησης των φτωχών συμπολιτών μας που δικαιούνται να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο και αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε γραφειοκρατικά ζητήματα λόγω ηλικίας ή και άλλων προβλημάτων. Τέλος ζητούν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ να είναι κοινωνικά αλληλέγγυοι με μεγαλύτερη κατανόηση για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληττόμενα από την κρίση κοινωνικά στρώματα της πόλης μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)