to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:53 | 16.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η απόφαση για τους νεοναζί και τους άλλους δύο συνδυασμούς

Για σήμερα (Πέμπτη 16/5) μετατέθηκε τελικά η δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου οι τρεις συνδυασμοί υποψηφίων για τον κεντρικό δήμο, που δεν ανακηρύχθηκαν για τυπικούς λόγους.


Για σήμερα  μετατέθηκε τελικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου οι τρεις συνδυασμοί υποψηφίων για τον κεντρικό δήμο, που δεν ανακηρύχθηκαν για τυπικούς λόγους. Η απόφαση αναμενόταν να κοινοποιηθεί σήμερα το πρωί, αλλά μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Τελικά, από τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου έγινε γνωστό ότι η απόφαση θα δημοσιευτεί αύριο.

Οι τρεις συνδυασμοί υποψηφίων είναι οι: ο «Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια, η νεοναζιστική «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον χρυσαυγίτη Αρτέμη Ματθαιόπουλο και οι «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον δήμο Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση. Το Πρωτοδικείο δεν τους ανακήρυξε το περασμένο Σάββατο, επειδή στις δηλώσεις που κατέθεσαν δεν αναφέρονταν ρητά τα ονόματα των υποψηφίων για τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατά της μη ανακήρυξής τους οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί κατέθεσαν ενστάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Οι νομικοί τους εκπρόσωποι έκαναν λόγο για τυπική παράλειψη και την απέδωσαν σε παραδρομή, ενώ τόνισαν ότι σε περίπτωση αποκλεισμού τους, ένα τμήμα του εκλογικού σώματος των Θεσσαλονικέων θα στερηθεί της δυνατότητας έκφρασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)