to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:48 | 18.09.2020

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι 51 που συνελήφθησαν επειδή έσβηναν φασιστικά συνθήματα

Μετά την επίδειξη δύναμης από την αστυνομία του Χρυσοχοϊδη, με τις 51 συλλήψεις αντιφασιστών που έσβηναν φασιστικά συνθήματα, έρχεται η ώρα των απολογιών για τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδουν στους συλληφθέντες τα όργανα της τάξης


Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των 51 συλληφθέντων για την επεισοδιακή πορεία, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στη Θεσσαλονίκη. Το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα 38 εκ των κατηγορουμένων, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις απολογίες των υπολοίπων 13.

Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Η κακουργηματική πράξη αφορά τη φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με τις πράξεις της απλής σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης οπλοφορίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, «διαδηλωτές φέρονται να έγραψαν συνθήματα στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου και του Βασιλικού Θεάτρου και όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους ελέγξουν προκλήθηκε ένταση και ακολούθησαν μικροσυμπλοκές» - ωστόσο αλληλέγγυες οργανώσεις αναφέρουν πως επρόκειτο για αντιφασιστική εξόρμηση «για να καθαρίσουν την πόλη από τα συνθήματα μίσους που είχαν γράψει οι φασίστες του Κασιδιάρη την προηγούμενη εβδομάδα», ενώ τονίζουν πως δύο διαδηλωτές βρέθηκαν στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα των πάρα πολλών αστυνομικών (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ) που επιτέθηκαν στην πορεία και προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις.

 Ενόψει της διαδικασίας των απολογιών έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, στις 10 π.μ., σε ένδειξη συμπαράστασης στους 51 κρατούμενους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)