to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:32 | 25.05.2013

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα ως την Τετάρτη συγκεντρώνουμε καλοκαιρινά αντρικά ρούχα

Κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους φυλακισμένους πρόσφυγες!


Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής και ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, ή με άλλα λόγια του πολέμου που έχουν κηρύξει τα ευρωπαϊκά κράτη ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες όλου του κόσμου. Χώροι απόλυτου
εγκλεισμού με πλήρη αφαίρεση και των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και χώροι απόλυτου παραλογισμού, αφού οι πρόσφυγες φυλακίζονται εκεί για άγνωστο διάστημα -χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, πέρα από την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη βαρβαρότητα- μέχρι να αφεθούν κάποια στιγμή ελεύθεροι για να πάρουν απλώς τη θέση τους οι επόμενοι.

Για αυτό και εμείς χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε ενάντια στα σύγχρονα αυτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία θυμίζουν τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας. Στη Βέννα της Ροδόπης, την Παγανή της Λέσβου και το Φυλάκιο Έβρου, συναντήσαμε τις πιο φριχτές συνθήκες κράτησης, με εκατοντάδες ανθρώπους να στοιβάζονται σε παλιές αποθήκες, χωρίς τουαλέτες, καθαρό νερό και επαρκές φαγητό. Γνωρίσαμε όμως και χιλιάδες ανθρώπους, γεμάτους δύναμη κι αξιοπρέπεια, να παλεύουν για την
ελευθερία τους.

Σήμερα, που τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, οι συνθήκες εγκλεισμού έχουν γίνει ακόμα χειρότερες, καθώς όλοι οι πόροι εξαντλούνται στα όπλα και την καταστολή. Οι 400 κρατούμενοι του κέντρου κράτησης στην Ξάνθη για παράδειγμα, ζήτησαν σήμερα τη βοήθειά μας για να βρεθεί ο αναγκαίος ρουχισμός. Γνωρίζουμε βέβαια ότι αυτό που ζητούν πάνω από όλα οι πρόσφυγες είναι να σταματήσει αυτή η παράλογη, παράνομη και απάνθρωπη κράτηση· για αυτό κι η μικρή αυτή κίνηση αλληλεγγύης δεν είναι παρά μία στιγμή στο διαρκή αγώνα μας για την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των ναρκοπεδίων, της Frontex, για το δικαίωμα στο άσυλο και στην ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων.

Από το Σαββατό ως την Τετάρτη 29 Μάη συγκεντρώνουμε στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο (Ερμού 23) καλοκαιρινά αντρικά ρούχα (κοντομάνικα μπλουζάκια, παντελόνια και εσώρουχα, καινούργια ή καθαρά και διπλωμένα).

Την Πέμπτη 30 Μάη θα επισκεφτούμε το χώρο κράτησης στην Ξάνθη για να παραδώσουμε αυτά που μας ζητήσανε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)