to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 05.04.2013

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο αύριο στον Εύοσμο

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο οργανώνεται αύριο Σάββατο 6 Απριλίου στις 12:00 στην κεντρική πλατεία Ευόσμου.


"Μια γειτονιά σαν τον Εύοσμο, που οι κάτοικοί της δεν έχουν καμιά σχέση με τον φασισμό, στις εκλογές έδωσε μεγάλο ποσοστό στην Χρυσή Αυγή. Όχι, δεν έγιναν οι κάτοικοι του Ευόσμου  φασίστες. Γιατί:

Ένα ολάκερο σύστημα γραβατωμένων τηλεαστέρων και πολιτικών, σε έναν αγώνα δρόμου στηρίζει αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, με πολλούς τρόπους.

Οι τηλεαστέρες προβάλλουν την εγκληματική της δράση, σαν πολιτική πράξη.

Μιλούν για τα άκρα, βάζοντας στην ίδια ζυγαριά τους εγκληματίες της ΧΑ με τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιστέκονται για την ζωή τους, με τους εργάτες που αντιστέκονται στις απολύσεις, με τους αγρότες που αγωνίζονται γιατί διαλύεται η ζωή τους.

Προβάλλουν τις ρατσιστικές εκδηλώσεις “τρόφιμα για Έλληνες”, “αιμοδοσία για Έλληνες”, “παιδικούς σταθμούς μόνο για Ελληνόπουλα”, ως δράσεις απάντησης στην κρίση!

Δεν λένε ότι, η ΧΑ στην βουλή, στηρίζει τους εφοπλιστές και προτείνει φοροαπαλλαγές, έτσι ώστε οι ναυτεργάτες να πληρώνουν περισσότερο φόρο από τα αφεντικά τους. Κρύβουν ότι λέει όχι στους ξένους εργάτες, αλλά ναι στο ξεπούλημα της χώρας στους ξένους μεγαλοκαρχαρίες.

Η Ν.Δ από την άλλη, μιλάει για τα άκρα, καταδικάζει τους λαϊκούς αγώνες, ενώ το άλλο άκρο απλά το αναφέρει. Βουλευτές της καταψήφισαν την άρση ασυλίας του Κασιδιάρη.  Πάντα η δεξιά συνεργαζόταν με την ακροξεξιά. Αν θυμηθούμε το ΛΑΟΣ, ένα κόμμα φιλοχουντικό, κρυπτοφασιστικό, στήριξε το σύστημα στην κρίση του και η ΝΔ. Η ΧΑ ενισχύθηκε, με την ανοχή της ΝΔ, γιατί υπηρετεί την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, ίσως και για μια μελλοντική κυβέρνηση, αφού όπως λέει ο Κρανιδιώτης “δικοί μας άνθρωποι είναι και αυτοί”.

Είναι η εφεδρεία του συστήματος, στηρίζει το  σύστημα εκμετάλλευσης, της καταστολής των αγώνων, της τρομοκράτησης των αγωνιστών. Φιλοναζιστική, δολοφονική απέναντι στους μετανάστες και το λαϊκό κίνημα, μάζεψε τις ψήφους δυσαρεστημένων, από την δεξιά, λαϊκών ανθρώπων.

Η απάντηση του λαού, απέναντι στο φασισμό, είναι ένα λαϊκό μαζικό κίνημα που θα μάχεται για τα δικαιώματα, που θα χτυπήσει το ρατσισμό και την εξαθλίωση στη ρίζα τους. Που θα οργανώνεται, θα εκφράζει τις ανάγκες του λαού, θα υπερασπίζεται τα δικαιώμτα και τις ελευθερίες, θα αγωνίζεται μαζί με τους μετανάστες σε κοινό αγώνα, για την ανατροπή της πολιτικής που ρημάζει τις ζωές μας.

Πρωτοβουλία Αντίστασης Ευόσμου".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)