to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 16.11.2017

Κοινωνία

«Πόρτα» στην κοινή εκδήλωση Χρυσής Αυγής και Σέρβων ακροδεξιών από τη διοίκηση της ΔΕΘ

Δεν θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η εκδήλωση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και του ακροδεξιού Εθνικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Σερβίας


Η προκλητική στάση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, να θελήσει να δώσει συνέντευξη τύπου σε κτήριο της ΔΕΘ, απέναντι από το πανεπιστήμιο, την παραμονή του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, φαίνεται πώς πήρε την κατάλληλη απάντηση. Η διοίκηση της ΔΕΘ ακύρωσε τη συμφωνία για την παραχώρηση αίθουσας στην Χρυσή Αυγή όταν αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται. «Μας είπαν ότι πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα ΑΙΓΙΣ. Δεν ξέραμε ότι από πίσω βρίσκεται η Χρυσή Αυγή» δήλωσε στο thestival.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ποζρικίδης υπήρξε αίτημα από το εν λόγω Κέντρο Μελετών, ωστόσο κανείς δεν γνώριζε τι εκπροσωπεί. Έτσι έγιναν όλες οι διαδικασίες για την παραχώρηση της αίθουσας. Μάλιστα, όταν ζητήθηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης αυτό δεν κατατέθηκε, ενώ δεν υπήρξε πολιτικό περιεχόμενο στην αίτηση.

«Εχθές ανακαλύψαμε ότι ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και μάλιστα την επέτειο του Πολυτεχνείου. Για λόγους ασφαλείας ενημερώσαμε ότι θα έπρεπε αυτή η εκδήλωση να μη γίνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και εκεί βρίσκεται η υπόθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Ποζρικίδης στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης». 

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, το thestival.gr αναφέρει ότι οι νεοναζί αναζητούν νέο χώρο για να πραγματοποιήσουν την προκλητική τους φιέστα.

Υπενθυμίζεται ότι αντιεξουσιαστικές ομάδες και αντιφασιστικές συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Καμάρα, στις 17:00.

«Αισθήματα οργής και αγανάκτησης προκαλεί η προκλητική στάση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, να θελήσει να δώσει συνέντευξη τύπου σε κτήριο της ΔΕΘ, απέναντι από το πανεπιστήμιο, την παραμονή του εορτασμού της μεγαλειώδους εξέγερσης στις 17 Νοέμβρη 1973», τονίζει η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρ. Καλφακάκου. «Ευτυχώς θεσμικές παρεμβάσεις αλλά και εντονότατες αντιφασιστικές αντιδράσεις πολιτών και συλλογικοτήτων, απέτρεψαν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια της φασιστικής οργάνωσης, που ήταν ύβρις στη δημοκρατία και βεβήλωση της μνήμης των νεκρών του Πολυτεχνείου», συμπληρώνει. 

«Την ώρα που η ναζιστική συμμορία αποδιαρθρώνεται με την αποχώρηση πολλών μελών, βουλευτών και πρωτοκλασάτων στελεχών της υπό το φόβο της καταδίκης τους για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, η ηγεσία της επιδιώκει να ξανασυστήσει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας χρησιμοποιώντας ως προσωπείο την πολιτική δραστηριότητα», ανέφερε σχετικά  η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)