to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 25.01.2014

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη: Τώρα ξύπνησε ο κ. Μπουτάρης για την ΕΛΒΟ;

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη" για την ΕΛΒΟ και τις σχετικές δηλώσεις Μπουτάρη


Ο κ. Μπουτάρης σήμερα συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ και δήλωσε πως θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να στηρίξει τα αιτήματά τους, καθώς, όπως είπε, «είναι αδιανόητο η βιομηχανία η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει την οικονομία της πόλης, να αποφασίζεται ότι θα μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν εκκρεμείς παραγγελίες και η εταιρία διαθέτει όλα τα στοιχεία που την καθιστούν πλήρως βιώσιμη».


Έπρεπε να φτάσει στο ξεπούλημα η ΕΛΒΟ για να ενδιαφερθεί ο δήμαρχος για την τύχη της, όταν ήδη στις 2/1/2011, αμέσως μετά την ορκωμοσία του  νέου Δ.Σ., κατά τη συνάντησή του με τους  επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, καταθέσαμε την πρόταση να αναθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην ΕΛΒΟ την επισκευή και την ανανέωση του γερασμένου στόλου των απορριμματοφόρων του.


Μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/1/2011 καταθέσαμε και  νομικά τεκμηριωμένη πρόταση προγραμματικής συμφωνίας του Δήμου με την ΕΛΒΟ,  με  κεντρικό άξονα την Επισκευή – Τεχνική Υποστήριξη – Αναβάθμιση – Αντικατάσταση των απορριμματόφορων του Δήμου Θεσ/νίκης.


Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΛΒΟ που αγωνίζονται εναντίον της απαξίωσης του εργοστασίου το οποίο, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός αγορών, τη στιγμή που τον τελευταίο καιρό έχει κάνει σημαντικά βήματα εξωστρέφειας.


Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ο Δήμος Θεσσαλονίκης να συμπαραταχθεί  στον αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Είναι προφανές  πως αυτό το χρέος δε μπορεί να το επιτελέσει η διοίκηση Μπουτάρη, καθώς έχει διαλέξει το δρόμο της παθητικής προσαρμογής και όχι της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)