to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 12.05.2014

Πολιτική

Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη: «Ποτέ την Κυριακή» … χωρίς τα ΜΑΤ!

«Για μια ακόμη φορά, το δίδυμο Βενιζέλου-Μπουτάρη κατέφυγε στην προστασία των ΜΑΤ για να γλιτώσει από τη δίκαιη οργή και τις διαμαρτυρίες των απολυμένων της ΕΡΤ, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών»


Το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης:

"Για μια ακόμη φορά, το δίδυμο Βενιζέλου-Μπουτάρη κατέφυγε στην προστασία των ΜΑΤ για να γλιτώσει από τη δίκαιη οργή και τις διαμαρτυρίες των απολυμένων της ΕΡΤ,  σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών. Αυτή τη φορά δε σεβάστηκαν ούτε έναν καταξιωμένο πνευματικό θεσμό και χώρο, όπως τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.

Προφανώς για τους Κυρίους Βενιζέλο και Μπουτάρη, ο πολιτισμός, το βιβλίο, η πνευματική παραγωγή, προορίζονται για την απόλαυση των ακαμάτηδων της εξουσίας και όχι για τους εργαζόμενους που τους έριξαν στην ανεργία και την ανέχεια για να ταΐζουν τον Μινώταυρο των δανειστών της χώρας. 

Τώρα πια ο κ. Μπουτάρης δεν μπορεί να παριστάνει τον ανεξάρτητο και ακομμάτιστο αλλά είναι η άλλη όψη του κ. Βενιζέλου, γι’ αυτό και δρέπει τους επαίνους του ως εκλεκτός «της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης». Έτσι, μπορούν να «πανηγυρίζουν» που επιτέλους γίναμε μια «κανονική» χώρα, με «πρωτογενές πλεόνασμα» στην  αδικία και στην πολιτική υποκρισία των μνημονιακών συνεταίρων. Και «όπου δεν πείθει λόγος πίπτει ράβδος»! 

Την καταστολή την χρειάζονται τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς με το νέο μνημόνιο, το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εθνικής στρατηγικής 2014-018» προχωρούν σε νέες απολύσεις ΔΥ με τη δήθεν αξιολόγηση, στην απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού ΥΕ και ΔΕ, αλλά και στην εκχώρηση σε εταιρίες (outsourcing) υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως η φύλαξη και η καθαριότητα κτιρίων, ακόμη και στην ενοικίαση εργαζομένων, όπως στα έργα των ΟΤΑ.  Για όλα αυτά ούτε άχνα από τον λαλίστατο κατά τα άλλα κ. Μπουτάρη, από την φιλοκυβερνητική  πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας. 

Η μόνη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στη χώρα και την πόλη, το ντουέτο Βενιζέλου-Μπουτάρη και ο προϊστάμενός τους Σαμαράς,  είναι να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους. Οι επερχόμενες εκλογές πρέπει να σημάνουν το τέλος τους και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας για τη χώρα, την πόλη και την Ευρώπη". 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)