to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 09.09.2013

Πολιτική

Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη: «Κρεσέντο» αντισημιτισμού στην Αστυνομία

“Εσείς είστε του ΕΕΚ του βρωμοπούστη... του Εβραίου” τα... λόγια των ΜΑΤ προς τα μέλη του ΕΕΚ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη ΔΕΘ το Σάββατο, σύμφωνα με καταγγελία της "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη"


Ολόκληρη η καταγγελία

Σύμφωνα με καταγγελία του Eργατικού Eπαναστατικού Kόμματος (EEK), 7-9-2013, ενώ το μπλοκ της ‘Ανεξάρτητης Συγκέντρωσης’ τερμάτιζε ειρηνικά στην Καμάρα και ο κόσμος αποχωρούσε από τη διαδήλωση, η Αστυνομία εφόρμησε σε διαδηλωτές - όπως το μεσημέρι σε εργαζόμενους των ΟΤΑ μπροστά στο περικυκλωμένο από τα ΜΑΤ Δημαρχείο της πόλης.

Τρία μέλη του ΕΕΚ μαζί με ένα μέλος της Ροσινάντε και ένα της ΚΕΧΑ συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία όπου μετέφεραν τα πανό τους και προσήχθησαν στη ΓΑΔ-Θ. Παρόλο που ήταν κλειστές οι σημαίες και τα πανό, οι άνδρες των ΜΑΤ προπηλάκισαν τα μέλη του ΕΕΚ: “εσείς είστε του ΕΕΚ του βρωμοπούστη... του Εβραίου”, εννοώντας προφανώς τον εβραϊκής καταγωγής γ.γρ. του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ, που αθωώθηκε πανηγυρικά την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου (EMΠ) Kων/νο Mουτζούρη από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η Χρυσή Αυγή.    

Ένας άλλος άνδρας των ΜΑΤ απευθυνόμενος σε μέλος του ΕΕΚ που φορούσε μπλούζα της ΒΙΟ.ΜΕ του είπε: “Α… είσαι με τη ΒΙΟ.ΜΕ που γλύφει τα αρχίδια του βρωμοεβραίου”. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που «όργανα της τάξης» βρίζουν και χυδαιολογούν στη διάρκεια της κατασταλτικής τους δράσης. Aλλά εδώ έχουμε ένα κρεσέντο χυδαίου αντισημιτικού και αγριανθρωπισμού. Έχουμε μια συνδυασμένη δράση των πιο σκοτεινών ομάδων του «βαθέος» κράτους με τους νοσταλγούς του Xίτλερ. 

O στόχος τους δεν είναι ούτε ο εβραϊκής καταγωγής Σάββας Mιχαήλ ούτε «της γης οι κολασμένοι» που πασχίζουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και την εξαθλίωση και σκυλοπνίγονται στο Aιγαίο ή διαμελίζονται στα ναρκοπέδια του Έβρου. 

Στόχος τους είναι η εργατική τάξη και ο λαός, οι διανοούμενοι, οι κάθε είδους μειονότητες που δεν ταιριάζουν με τις ρατσιστικές προδιαγραφές των νεοναζιστών. Στις πλάτες της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού η συγκυβέρνηση της κοινωνικής συμφοράς θέλει να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης του χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματός.

Aντιταχθείτε στον αντισημιτισμό, το ρατσισμό και το νεοναζισμό.

Nα αποταχθούν οι αντισημίτες αστυνομικοί και η κυβέρνηση που τους καλύπτει

Θεσσαλονίκη 8-9-013

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)