to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 06.04.2015

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη για τις Σκουριές: Στηρίζουμε τον αγώνα για ζωή και όχι για τα κέρδη της εταιρείας

Τα τελευταία χρόνια στην Χαλκιδική δίνεται μια μάχη για το νερό, το βουνό και τον αέρα, δίνεται μια μάχη που αφορά το μέλλον του τόπου, όχι μόνο της Χαλκιδικής αλλά ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.


Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής : Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Τα τελευταία χρόνια στην Χαλκιδική δίνεται μια μάχη για το νερό, το βουνό και τον αέρα, δίνεται μια μάχη που αφορά το μέλλον του τόπου, όχι μόνο της Χαλκιδικής αλλά ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στηρίζουμε τον ανυπότακτο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, που με την αντοχή και το σθένος τους, εμπνέουν καθημερινά όλα τα κοινωνικά κινήματα της χώρας μας και παγκόσμια. Η μάχη ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος συνιστά για τη « Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» αγώνα για τη ζωή.

Τα χθεσινά γεγονότα καταστολής και προβοκάτσιας απέναντι σε ένα μαζικό κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού αναδεικνύουν τα μεγάλα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την εξόρυξη.

 

Η πρόσφατη μεγαλειώδης πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης «εξαφανίστηκε» από τα  συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης λένε όχι στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, με την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Σκουριές.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και τα στελέχη της διοίκησης του δεν έχουν πάρει δημόσια θέση για την εξόρυξη χρυσού. Εμπόδισαν μάλιστα κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης να πάρει θέση.

Η “Θεσσαλονίκη  Ανοιχτή Πόλη” στέκεται με όλες τις δυνάμεις της στο πλευρό των χιλιάδων αγωνιστών κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά και των πολιτών της Θεσσαλονίκης που στηρίζουν ανεπιφύλαχτα τον αγώνα αυτό, γιατί είναι και δικός τους αγώνας, γιατί αφορά τον ίδιο τον αέρα που αναπνέουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)