to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 28.08.2017

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη - ανοιχτή πόλη: Δημήτρια, θεσμός σύμβολο για την πόλη

H δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη- ανοιχτή πόλη” εκφράζει την ικανοποίηση και την ανακούφισή της για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επιτρέπει, έστω και την τελευταία στιγμή να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση των φετινών Δημητρίων.


 Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

H δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη- ανοιχτή πόλη” εκφράζει την ικανοποίηση και την ανακούφισή της για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επιτρέπει, έστω και την τελευταία στιγμή να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση των φετινών Δημητρίων.

Τα Δημήτρια είναι διοργάνωση εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για τα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει και η σημαντική παρέμβαση καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων της πόλης, που τα υπερασπίστηκαν ένθερμα και τους οποίους ευχαριστούμε για την στάση τους.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο και η παράταξή μας, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την φετινή χρονιά, εκτιμώντας την σημασία του θεσμού και αξιολογώντας τα θετικά ως περισσότερα από τα αρνητικά, από την αρχή στάθηκε αποφασιστικά υπέρ της πραγματοποίησης του φεστιβάλ.

Από την άλλη μεριά όμως, δεν μπορούμε να μην τονίσουμε ότι για αυτή η κρίση που παρουσιάστηκε, αποκλειστική ευθύνη έχει η πλειοψηφία του Δήμου.

Η διοίκηση όφειλε στη διαχείριση αυτού του ζητήματος, όπως και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα, να δείξει περισσότερη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διαφάνεια όσον αφορά τα οργανωτικά, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα του φεστιβάλ, ώστε να μην υπάρχουν, σε ένα ζήτημα σχεδόν γενικής αποδοχής, εντάσεις μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων, ένα μέρος εκ των οποίων μάλιστα ανήκει στη πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου.

 

Είναι αναγκαίο, κοιτώντας πλέον προς το μέλλον, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην ξαναβρεθεί η διοργάνωση του φεστιβάλ σε τέτοια μετέωρη κατάσταση και να εξασφαλιστεί ο σωστός τρόπος διαχείρισης αλλά και η κατάλληλη πολιτιστική του κατεύθυνση ώστε να ανταποκρίνεται στο σφυγμό και στις ανάγκες του συνόλου των δημοτών της Πόλης μας.

Προτείνουμε, μάλιστα, λόγω της ευρύτητας και του γενικού ενδιαφέροντος του θέματος, η διοργάνωση των Δημητρίων να γίνει αντικείμενο μιας πλατιάς διαβούλευσης, με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)