to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 18.05.2018

πηγή: omniatv

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: 6 αντιφασίστες δικάζονται για παρέμβαση στα γραφεία της Χρ. Αυγής

Η παρέμβαση είχε γίνει στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και ήταν μέρος των δράσεων αλληλεγγύης στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στον φράχτη του Έβρου. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης είχαν μοιραστεί κείμενα, έγινε αφισοκόλληση και γράφτηκαν συνθήματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.


Όπως γράφει το OmniaTV:

Σήμερα Παρασκευή 18/5 δικάζονται στη Θεσσαλονίκη 6 αντιφασίστες, οι οποίοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου του 2015 πραγματοποίησαν παρέμβαση και έγραψαν συνθήματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για επίθεση και φθορά των γραφείων της Χ.Α.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την άμεση κάλυψη της δίκης στο Twitter της στήλης The Case του omniatv.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και ήταν μέρος των δράσεων αλληλεγγύης στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στον φράχτη του Έβρου. Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, έγινε αφισοκόλληση και γράφτηκαν τα συνθήματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Όπως γράφουν οι 6 διωκόμενοι: «Η πολιτική μας παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α. είχε ως στόχο να καταδείξει την οργανική σύνδεση της φασιστικής συμμορίας με την συντελούμενη δολοφονία μεταναστών στο Αιγαίο αλλά και το ότι άλλη όψη αυτής της σύγχρονης θανατοπολιτικής είναι τα τάγματα εφόδου που δολοφονούν. Οι σύγχρονοι νεοδωσίλογοι και ταγματασφαλήτες έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα και φέρουν ειδικό πολιτικό μερίδιο ευθύνης.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Θεσσαλονίκη στη συγκεκριμένη χρονική φάση η δίκη αντιφασιστών αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς είναι μία περίοδος που ο ακροδεξιός «χώρος» προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, και με αιχμή άλλες φορές το Μακεδονικό και άλλες την ισλαμοφοβία καλεί σε συγκεντρώσεις ενώ δεν έχει διστάσει να πραγματοποιήσει και σχετικές επιθέσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)