to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θεσμητσοτάκης!

Ο Μητσοτάκης είναι θεσμικός. Τους έχει τους θεσμούς κορώνα στο κεφάλι του. Κατά καιρούς μάλιστα βγάζει τη συγκεκριμένη κορώνα για να κοπανήσει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κατά συρροήν θεσμικοί παραβάτες!


Ύστερα, όπως πριν από λίγες μέρες, την ξαναβάζει και δοξάζεται μ' αυτή από τους αναλυτές της λιστείας - με γιώτα, από τις λίστες: αποκλείει τις πρόωρες εκλογές, που ο ίδιος έφερε στο προσκήνιο, επειδή σέβεται τους θεσμούς. Πάνω απ' όλα θεσμικός, ακόμα και με ρίσκο ή κόστος!

Εντάξει, αφού είναι φιλεργατικός έως πρώτου εργάτη, κοινωνικά ευαίσθητος έως σοσιαλισμού, δημοκράτης έως Βορίδη, στους θεσμούς θα κώλωναν οι αγιογράφοι του; Την έδειξε εξάλλου τη θεσμική του προσήλωση σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.

Για την προστασία των θεσμών, της Δικαιοσύνης πρωτίστως, έβγαλε το σκάνδαλο της Νοβάρτις σκευωρία, κυνήγησε μάρτυρες, εισαγγελείς, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Και όχι μόνο κυνήγησε, αλλά καταδίκασε τους αθώους και απάλλαξε τους υπόπτους από το βήμα του κορυφαίου θεσμού: τη Βουλή.

Τους θεσμούς επικαλέστηκε και επικαλείται ακόμα στη δημιουργική γραφή των πόθεν έσχες του, στα οποία θεσμικώ τω τρόπω μπαινοβγαίνουν εταιρείες, οφσόρ, γαλλικές φίρμες, κινούμενα ακίνητα και ιστορικά σπίτια. Όπως του Βολτέρου για παράδειγμα.

Θωράκιση των θεσμών επιδεικνύει με τα τεράστια προσωπικά, οικογενειακά και κομματικά του χρέη. Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων κηρύσσουν θεσμικότητα με φωνή ακόμα πιο στεντόρεια από του Κήρυκα των Χανίων. Ενώ οι ανάλογες ρυθμίσεις για τα χρέη της Ν.Δ. αγγίζουν τα όρια της θεσμολαγνείας.

Εθνικά θεσμικός με τις Πρέσπες. Εργατικά με την κατάργηση του οχτάωρου. Παιδευτικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Αγροτικά με τις αγροτικές του επιδοτήσεις. Ανθρωπιστικά με την αντιμετώπιση μεταναστών και προσφύγων. Ενημερωτικά με τη θέση 108. Εκκλησιαστικά με τα κεριά που ανάβει. Περιουσιακά με την κατάσχεση πρώτων κατοικιών για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ. Ε, θεσμική και η στροφή 180 μοιρών για τις εκλογές. Και όχι επειδή τον έκοψε ο φόβος για το μαύρο στο βάθος.

Καταντάει κουραστικό ακόμα και να απαριθμείς τα δείγματα της θεσμικής του προσήλωσης. Που συμπυκνώνονται στο κυρίαρχο αξίωμα του καθεστώτος του: εις θεσμός άριστος, αμύνεσθαι περί τσέπης. Δική σου και των φίλων σου. Θεσμικά πάντα.

Με τόση θεσμικότητα, αυτός δεν είναι Μητσοτάκης. Θεσμητσοτάκης είναι...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)