to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θερμοκρασίες -50 βαθμούς σε περιοχές των ΗΠΑ

Αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ θα βιώσουν οι ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες. Οι πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει, μέχρι στιγμής, συνολικά, περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 20 αμερικανικές πολιτείες.


Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, προτού πριν καλά-καλά περάσει η ισχυρή χειμερινή καταιγίδα που άφησε πίσω της περισσότερους από 13 νεκρούς από τις αρχές του έτους. Πολλές περιοχές στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να έρθουν αντιμέτωπες από σήμερα με πολικές θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για «αρκτική εισβολή» και προέβλεψε ότι σε πολλές κεντρικές και βόρειες αμερικανικές πολιτείες από το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες μεταξύ των -23 και -29 βαθμών, ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτα γύρω στους -34 βαθμούς.

Σε κάποιες περιοχές οι θυελλώδεις άνεμοι θα οδηγήσουν τις θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς ή ακόμη και στους -51 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι θερμοκρασίες σε ορισμένες μεσοδυτικές πολιτείες μπορεί να φθάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Θερμοκρασίες – ρεκόρ

Στο Σικάγο όπου ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων, μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune κάλεσε τους πολίτες παραμείνουν σε ασφαλή και ζεστά μέρη τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με την πρόβλεψη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους -24 βαθμούς που είναι η χαμηλότερη που καταγράφηκε στο Σικάγο δυο φορές, στις 18 Ιανουαρίου 1994 και στις 24 Δεκεμβρίου του 1983.

Στη Μινεσότα ο κυβερνήτης Μάρκ Ντέιτον έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα δημόσια σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα. «Πήρα αυτή την απόφαση για την προστασία όλων των παιδιών, από αυτές τις επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται για τη Δευτέρα» ανέφερε ο κυβερνήτης που κάλεσε τους κατοίκους της Μινεσότα «να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες».

Στο σύνολο της χώρας από τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες έχουν επηρεαστεί συνολικά, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 20 αμερικανικές πολιτείες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)