to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 21.08.2018

Πολιτική

Θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού από τους κατοίκους της Ιθάκης (βίντεο - φωτογραφίες)

Ο Αλ. Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών στο Δημαρχείο του νησιού, περπάτησε στο λιμάνι της Ιθάκης και συνομίλησε με τον κόσμο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα


(φωτογραφίες από ΙNTIMEnews, SOOC και Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή»: Το διάγγελμα του πρωθυπουργού (βίντεο)

«Είναι οι πρώτοι μεταμνημονιακοί περίπατοι, οπότε είναι ευχάριστοι. Αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε την ευκαιρία να βρεθεί ανάμεσα στον κόσμο της Ιθάκης, μετά το διάγγελμα που απηύθυνε από την τοποθεσία «Κάστρο» του νησιού. Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στον παραλιακό δρόμο ακολουθώντας τον πρωθυπουργό για να τον χαιρετίσει, να αντάλλαξουν μια κουβέντα ή και να φωτογραφηθεί μαζί του, σε μια σύντομη διαδρομή -που όμως χρειάστηκε αρκετή ώρα για να διανυθεί- από το δημαρχείο μέχρι την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει επιβλητικά το άγαλμα του Οδυσσέα.

Δείτε τα σχετικά βίντεο του ΣΚΑΪ από τον «πρώτο μεταμνημονιακό περίπατο» του πρωθυπουργού, όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά, στο λιμάνι της Ιθάκης και τις συνομιλίες του με τον κόσμο που τον υποδέχτηκε στο νησί:

Ο κ. Τσίπρας έτυχε ενός πολύ θερμού καλωσορίσματος και χειροκροτημάτων, ακόμα και συνθημάτων από τους νησιώτες καθ' όλη τη διάρκεια της περιήγησής του, με ορισμένους εξ αυτών να τον ευχαριστούν για την επιλογή του να εκπέμψει τον συμβολισμό της σημερινής ημέρας από τον δικό τους τόπο, την Ιθάκη και πολλούς άλλους να τον παροτρύνουν να «προχωρήσει γερά»

Στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη, στην κυβερνητική αποστολή συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, ενώ τον πρωθυπουργό συνοδεύει η σύντροφός του, Μπέττυ Μπαζιάνα.

Η «Ιθάκη είναι ιστορικός τόπος», «ένας παράδεισος πραγματικός», είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στον δήμαρχο του νησιού, Διονύση Στανίτσα, με τον πρωθυπουργό να τού «αποκαλύπτει» ότι έχει να επισκεφθεί πολλά χρόνια το νησί, από τότε που είχε έρθει ως φοιτητής με μηχανάκι και με σκηνή.

Κατά τη συνάντησή τους στο δημαρχείο της Ιθάκης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που, όπως είπε, η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη, και θα ταυτιστεί με το τέλος μιας σύγχρονης «Οδύσσειας» δύσκολης για τον λαό. Είπε ότι θα αποτελέσει θετικό «viral» για την επισκεψιμότητα του νησιού.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν ήταν και το τέλος της περιπέτειας και ότι χρειάστηκε μάχη και αγώνας μετά, υπογραμμίζοντας με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα» ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατάμε στο μυαλό.

Μιλώντας για το νησί με τον δήμαρχο, ο κ. Τσίπρας τόνισε την αναγκαιότητα για αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων και επισήμανε τις δυο διαφορετικές όψεις του νησιού, άλλη τον χειμώνα και άλλη το καλοκαίρι, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι το καλοκαίρι άλλοι έρχονται με πολυτελή γιωτ και άλλοι με μηχανάκι και σκηνή.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)