to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:54 | 06.10.2022

Πολιτική

Θεοδώρας Τζάκρη: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στον νομό Πέλλας

Με ερώτησή της στον αρμόδιο Υπουργό, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ΠΕ Πέλλας επισημαίνει τις ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία της Πέλλας και ζητά ακριβή στοιχεία σχετικά με την πανδημία


Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεοδώρα Τζάκρη και απευθύνει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας επίσης και τη χορήγηση ακριβώς στοιχείων σχετικά με την πανδημία στην περιοχή.

«Στην τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ (4/10)» επισημαίνει στην ερώτησή της η κ. Τζάκρη, «σημειώνεται αύξηση της διασποράς της covid 19 (κρουσμάτων) κατά 22%. Ωστόσο ο νομός Πέλλας είναι και πάλι στους πέντε πιο επιβαρυμένους νομούς με διπλάσια συχνότητα από τον εθνικό μέσο όρο (συγκεκριμένα 850/100.000 ή 1.300 κρούσματα, εβδομαδιαίως).  Το πιο ανησυχητικό νέο είναι ότι στο νομό μας η τάση εβδομαδιαίας αύξησης είναι 44% κι όχι 22%.

Στην ίδια κατεύθυνση, αν και λιγότερο έντονα, εξελίσσεται η κατάσταση σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, στην Δυτική Μακεδονία και στην Θεσσαλία. Πιθανολογείται ότι εκφράζεται επιδημιολογικά το διαφορετικό μετεωρολογικό αποτύπωμα, όπως έγινε κατά τον μήνα Οκτώβριο και τις προηγούμενες δύο χρονιές. Είναι πιθανό να βρισκόμαστε ενόψει νέου κύματος».

Η κ. Τζάκρη επισημαίνει επίσης ότι στα προληπτικά πλαίσια, πέραν των μέτρων προσωπικής υγιεινής, αποστασιοποίησης, χρήσης μάσκας κλπ., θα πρέπει να επιταχυνθεί κι ο εμβολιασμός των άνω των 60 καθώς και των νεότερων ευάλωτων.

Αυτόν τον κίνδυνο υπογράμμισε η βουλεύτρια Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Υγείας και τον εγκάλεσε για την συνεχιζόμενη υποστελέχωση όλων των υγειονομικών μονάδων της περιοχής. Ρωτά λοιπόν τον κ. Πλεύρη αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα  τα στοιχεία που πρόσφατα δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία  Νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ)  σχετικά με την κατάσταση των δύο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών του νομού Πέλλας και αν ναι, πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα όσα διεκτραγωδούν οι ιατροί;

Επίσης, στο φως των αποκαλύψεων της μελέτης Λύτρα, επανέρχεται στο αίτημα της χορήγησης των ακριβών στοιχείων για τα όσα συνέβησαν εξειδικευμένα στον νομό μας, ο οποίος φέρεται να έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες πανελληνίως.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)