to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 11.03.2015

Πολιτική

Θεοδωράκης: Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας - Γερμανίας

«Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας - Γερμανίας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους - δεν έχει ανάγκη από εχθρούς», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, το απόγευμα στη Βουλή.


Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι από τη μια κάποιοι στη Γερμανία δεν λένε να καταλάβουν ότι η πολιτική της λιτότητας τελείωσε, γιατί απέτυχε και από την άλλη κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν θέλουν να κυβερνήσουν και προτιμούν να το παίζουν ήρωες του αλβανικού μετώπου.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στις παρεμβάσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνστνατοπούλου, υποστήριξε:

«Η πρόεδρος της Βουλής νομίζει ότι είναι ο κυβερνήτης της Ελλάδας και ότι θα βάζει αυτή την ατζέντα στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup,για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουν - αν σχεδιάζουν- και χθες ήρθε και μίλησε - σε ζωντανή μετάδοση βέβαια - για το Γ' Ράιχ και τα SS. Μια μέρα μετά το Eurogroup κι ενώ ήταν σε εκκρεμότητα για άλλη μια φορά όλη η διαπραγμάτευση. Τα έχουμε ακούσει όλα αυτά και από πιο αρμόδιους - τον Μανώλη Γλέζο, τον Μίκη Θεοδωράκη - και έχουμε συμφωνήσει. Γιατί ξαναγυρνάνε στα ίδια και τα ίδια;».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαρρέουν ότι θα κατασχέσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ελλάδα: «Μα τόσο ανόητοι είναι; Απειλούν να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε; Και πιστεύουν ότι αυτή η απειλή, την οποία ήδη αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ βοηθά την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας; Για σκεφθείτε το: Η Ελλάδα, που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα. Η κατάσχεση...»,ανέφερε και εξέφρασε φόβους ότι «κάποιοι παίζουν με τη φωτιά».

«Δεν έχουν λύσεις για τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία και σαλπίζουν εθνική επίθεση. Η ελληνική σημαία, όμως, δεν είναι λάβαρο ευκαιρίας. Αν ακούσεις τι λένε κάποιοι στους διαδρόμους της Βουλής, είναι φανερό ότι φαντασιώνονται εθνική κρίση και εκλογές με εθνικά εμβατήρια. Θα είναι έγκλημα. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και γιατί θα σημάνει την πλήρη απομόνωση της χώρας μας στην Ευρώπη. Η αναζωπύρωση των εθνικισμών και των εθνολαϊκισμών είναι αυτή την στιγμή ό,τι απεύχεται η προοδευτική Ευρώπη. Μόνο οι ακροδεξιοί και οι ευρωσκεπτικιστές καλλιεργούν αυτό το κλίμα στην Γαλλία, την Φινλανδία, την Αυστρία», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)