to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:54 | 11.05.2017

Πολιτική

Θέματα διαχείρισης αποβλήτων στο επίκεντρο της συνάντησης Φάμελλου με Φούχτελ

Θέματα διαχείρισης αποβλήτων στο επίκεντρο της συνάντησης του Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλου, με τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης της Γερμανίας, H.-J. Fuchtel


Η συνεργασία στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης αποβλήτων αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης στο ΥΠΕΝ του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, με τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Hans-Joachim Fuchtel.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ εθνικών και τοπικών/αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων, στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Ειδικότερα, η ανταλλαγή εμπειρίας και η ενημέρωση για καλές πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων στη Γερμανία, ώστε να υποστηριχθούν στη χώρα μας δράσεις και ενέργειες προώθησης των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της ανακύκλωσης και της ενεργειακής αξιοποίησης των δευτερογενών καυσίμων.

Συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκοί στόχοι μείωσης παραγωγής αποβλήτων, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και ανάκτησης, σε συνδυασμό με την εκτροπή από την ταφή σε ΧΥΤΑ. Επίσης, αναδείχθηκε και από τις δύο πλευρές ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας.

Συμφωνήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας και η επεξεργασία πιλοτικών προγραμμάτων σε συγκεκριμένους τομείς, όπως της διαχείρισης αποβλήτων σε νησιά, σε περιοχές με έντονο το προσφυγικό πρόβλημα, η υποστήριξη ανάλογων έργων και η εξασφάλιση κοινοτικών πόρων για την χρηματοδότησή τους.

Στην πολυμελή αντιπροσωπεία που συνόδευε τον Γερμανό αξιωματούχο συμμετείχαν δύο έπαρχοι, ο εμπορικός ακόλουθος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, επιστήμονες και επιχειρηματίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)