to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 20.10.2020

Πολιτική

Το θέμα διεκδίκησης αποζημίωσης από τη Novartis στη συνάντηση Ξανθόπουλου-Αγαθοπούλου με Τσιάρα

Συνάντηση Θ. Ξανθόπουλου και Ειρήνης Αγαθοπούλου με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κ.Τσιάρα. Του έθεσαν και το θέμα διεκδίκησης αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου από την Novartis.


Τα ζητήματα της διεκδίκησης αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου από την Novartis, της αναγκαίας ενίσχυσης του νομικού πλαισίου για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, των διατάξεων που ευνοούν όσους κατηγορούνται ή ερευνώνται για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος καθώς και των μεγάλων καθυστερήσεων στις αμοιβές των δικηγόρων που προσφέρουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της Νομικής Βοήθειας, έθεσαν μεταξυ άλλων σε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ,ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Στην εθιμοτυπική-ενημερωτική συνάντηση τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα , ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Ενημερώθηκαν για τις προτεραιότητες και τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και έθεσαν από την πλευρά τους κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης.

Τα θέματα που μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν αφορούσαν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στα δικαστήρια, την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης της λειτουργίας της δικαιοσύνης που καθυστερεί, την προώθηση των έτοιμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κωδίκων για τα δικαστήρια, τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικαστικούς υπαλλήλους, το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη, την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων καθώς και τις επικείμενες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο για την συνεπιμέλεια των τέκνων.

Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν επίσης στον υπουργό Δικαιοσύνης τα ζητήματα της διεκδίκησης αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου από την Novartis, της αναγκαίας ενίσχυσης του νομικού πλαισίου για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, των διατάξεων που ευνοούν όσους κατηγορούνται ή ερευνώνται για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος καθώς και των μεγάλων καθυστερήσεων στις αμοιβές των δικηγόρων που προσφέρουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της Νομικής Βοήθειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)