to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 18.07.2012

left.gr

Πολιτική

Θέλει το ΒΗΜΑ να κρυφτεί και η μοιρασιά δεν το αφήνει...

Διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και συγκεκριμένα στη στήλη ΒΗΜΑτοδότης το ακόλουθο σχόλιο...


"Από την περασμένη εβδομάδα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, άνοιξε η όρεξη των επενδυτών και των εκπροσώπων των συμφερόντων τους. Τα high class εστιατόρια (ιδίως όσα σερβίρουν καλό ψάρι…) άρχιζαν να γεμίζουν με παρέες Ελλήνων και αλλοδαπών που συζητούν «για δουλειές» (δηλαδή για το πώς και πότε θα αρπάξουν τα φιλέτα σε τιμές ευκαιρίας…). Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στα υπουργεία. Εκεί άρχισε η παρέλαση των διπλωματών και μάλιστα με διαφορετικό ύφος ο καθένας. Σύμφωνα με τις περιγραφές των υπουργών, ο πιο επιθετικός είναι ο αμερικανός πρεσβευτής κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι δεν μπορεί να καταλαμβάνει με τα αυτοκίνητα και τους σωματοφύλακές του όλο το οδόστρωμα μπροστά από την είσοδο του υπουργείου μόνο και μόνο για να αποβιβαστεί. Ο πιο μεθοδικός είναι ο γάλλος πρεσβευτής κ. Ζαν Ντεφόρζ, ο οποίος έχει ήδη συναντήσει σχεδόν όλους τους υπουργούς που σχετίζονται με επενδύσεις. Ο πιο απότομος είναι ο γερμανός πρεσβευτής κ. Βόλφγκανγκ Ντολτ, ενώ ο πιο ευγενής είναι ο Κινέζος κ. Du Kiwen. Φινλανδοί και Ολλανδοί κινούνται επίσης πολύ σε υπουργικά γραφεία την τελευταία εβδομάδα, ενώ ο λιγότερο κινητικός είναι ο βρετανός πρεσβευτής κ. Ντ. Λάντσμαν. Σαν να μην άλλαξε σχεδόν τίποτε από το 1950 ή το 1830..."


Σκοπός του σχολίου αυτού δεν μπορεί να είναι άλλος από το... "σας βλέπουμε", πολύ σύνηθες στη συγκεκριμένη εφημερίδα. Τι ακριβώς θέλει να πει... ο ποιητής δεν είμαστε σε θέση φυσικά να ξέρουμε. Καθότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς τι παιχνίδια παίζονται στα άδυτα των εθνικών εργολάβων και ποιες βλέψεις τους διακυβεύονται.

Ένα θεωρούμε σίγουρο, ότι αν κάτι ανάλογο τολμούσε να ειπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεσπούσε πόλεμος ότι ανακόπτει την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την προσέλκυση των ξένων επενδυτών.

tags: ΜΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)