to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 12.09.2018

Πολιτική

«Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει»

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν τη δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστή Χατζηδάκη, πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου.


«Ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου.

Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.


«Για τους συμβασιούχους ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα»

"Για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει. Το 2017 είχαμε αύξηση στο μισθολόγιο Δημοσίου κατά 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. 

Για το Δημόσιο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: "Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να περιορίσουμε τις δαπάνες και για να μειώσουμε τους φόρους. Θα κρατήσουμε την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην παιδεία και στην υγεία. Δεν υπάρχουν απολύσεις στο πρόγραμμά μας. Η αξιολόγηση έχει ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Οι καλύτεροι θα επιβραβεύονται με μπόνους, όσοι μένουν πίσω θα εκπαιδεύονται. Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας θα προβλέπει κυρώσεις για τους επίορκους. Το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός αλλά η ποιότητα. Υπάρχουν διεθνώς συστήματα αξιολόγησης και θα υπάρχει ως δεύτερος πυλώνας το ΑΣΕΠ ως εχέγγυο αξιοπιστίας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)