to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 14.11.2019

Κοινωνία

«Το θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά»

Με ειλικρινή έκπληξη είδαμε μία φυσιολογική και συνηθισμένη συζήτηση για τις ανάγκες προσλήψεων καθαριότητας στο ΔΣ του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, στις 12/11 να εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου χάρη σε μία «εμπνευσμένη» δήλωση του προέδρου του ΔΣ κυρίου Ιωσήφ Βουράκη, αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Πειραιάς για Όλους


Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Πειραιάς για Όλους:

Ο κύριος Βουράκης ενοχλήθηκε από τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων, των δημοτικών συμβούλων του «Πειραιάς για Όλους» (και της «Λαϊκής Συσπείρωσης») και στα χωρίς αφορμή άρχισε τις ειρωνικές δηλώσεις επί των πάντων-για τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ οι οποίοι μπορούν μεν να εργάζονται στο βαρύ έργο των απορριμματοφόρων, αλλά όχι κατά τον κ. Βουράκη στην απλή καθαριότητα, για το κυβερνητικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, τις θέσεις των κομμάτων, για την ψήφο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι δηλώσεις μετατράπηκαν σε επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά.

Επειδή κάποιοι παρασύρθηκαν από τον κύριο Βουράκη, τους ενημερώνουμε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους» υποστήριξαν την πρόταση των εργαζομένων για αξιοποίηση των ΑΜΕΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα) στην καθαριότητα του ΟΠΑΝ αντί της ανάθεσης σε ιδιωτικό συνεργείο που και δεν βοηθάει στην κατεύθυνση υγειών σχέσεων ασφαλούς εργασίας και είναι για τον οργανισμό πιο ακριβή ενώ θέσαμε και την διερεύνηση της δυνατότητας νέων προσλήψεων. Αυτά έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης. 

Να θυμίσουμε πως ο κύριος Βουράκης είναι πρόεδρος όλου του ΔΣ και όχι εκπρόσωπος παράταξης σε αυτό. Παρακαλούνται επειγόντως οι προϊστάμενοι του να του το θυμίσουν. Μπορεί να λατρεύει τους εργολάβους καθαριότητας που φορτώνουν  «καπέλα» σε βάρος του Δήμου. Εμείς πάλι όχι. Ας μην το συνεχίσει γιατί εκτίθεται.

Μπορεί να χλευάζει τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ-μόνο ιδιωτικά στο σπίτι του χωρίς να ακούγεται, όχι δημόσια γιατί αυτό συνιστά αδίκημα.

Η δουλειά του κυρίου Βουράκη είναι να λειτουργήσει καλά τον Οργανισμό, με τη συναίνεση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Για αυτό του ανετέθη η θέση του προέδρου. Αν δεν μπορεί να βρούμε άλλον πιο ικανό και πιο νηφάλιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)