to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 10.03.2022

Πολιτισμός

Θέατρο «Εμπρός»: Τι κατέθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος για την επιχείρηση σφράγισης

«Ενάντια στην πολιτική των άδειων κτιρίων που ρημάζουν στην εγκατάλειψη, η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να διεκδικεί γειτονιές ζωντανές, γειτονιές με πολιτισμό και ασφάλεια, με χώρους φιλόξενους για τη δημιουργία και την ελεύθερη έκφραση των κατοίκων»


(φωτ. αρχείου)

Όπως αναφέρει η Ανοιχτή Πόλη (10/3/22):

Κοντεύει να κλείσει χρόνος από την αυθαίρετη επιχείρηση να εκκενωθεί το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο “Εμπρός” και να μπαζωθεί το ιστορικό διατηρητέο κτίριο.

Η επίθεση στο “Εμπρός” ήταν μια κίνηση εχθρική τόσο για τον κόσμο του πολιτισμού, όσο και για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, με μοναδική επιδίωξη να σφραγιστεί ένας ανοιχτός χώρος δημιουργίας με χρόνια προσφοράς στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Όπως ήταν αυτονόητο, συνάντησε τότε τη δυναμική αντίδραση εκατοντάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι και κατάφεραν με την αποφασιστικότητά τους να κρατήσουν το θέατρο ανοιχτό.

Η Ανοιχτή Πόλη ήταν από την πρώτη στιγμή στο σημείο και ο επικεφαλής της κίνησης Νάσος Ηλιόπουλος κατέθεσε άμεσα μήνυση ώστε να ανασταλούν οι εργασίες, όταν οι εντεταλμένοι εργολάβοι, με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, επανήλθαν για να επιχειρήσουν την εκ νέου σφράγιση του διατηρητέου κτιρίου.

Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου, ο Νάσος Ηλιόπουλος κατέθεσε ως μάρτυρας στο Πταισματοδικείο Αθηνών, σε συνέχεια εκείνης της άμεσης αντίδρασης που κατάφερε να σταματήσει τον βάρβαρο σχεδιασμό κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

Ενάντια στην πολιτική των άδειων κτιρίων που ρημάζουν στην εγκατάλειψη, η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να διεκδικεί γειτονιές ζωντανές, γειτονιές με πολιτισμό και ασφάλεια, με χώρους φιλόξενους για τη δημιουργία και την ελεύθερη έκφραση των κατοίκων. Ο κόσμος του πολιτισμού αξίζει και χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας. Επιθέσεις, σαν κι αυτήν που υπέστη το “Εμπρός”, πρέπει να συναντούν την καταδίκη μας. Η Ανοιχτή Πόλη θα επιμείνει μέχρι την απόδοση ευθυνών, ώστε ανάλογα περιστατικά να μην επαναληφθούν.

Υπερασπιζόμενοι το “Εμπρός”, υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική δημιουργία και τη φυσιογνωμία της πόλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)