to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 15.04.2014

Πολιτική

Θεανώ Φωτίου: «Σκυλοκαβγάς» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, των υπευθύνων για τους άστεγους

Αποσπάσματα συνέντευξης της Θεανώ Φωτίου στο ραδιοσταθμό στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 (Ανανανδρανιστάκης) για τις εξαγγελίες του κ.Σαμαρά για τους αστέγους


Έχουμε ένα «σκυλοκαβγά» σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ ήταν σε αγαστή συμφωνία οι δύο τους όταν ψήφισαν την άρση υπό όρους των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας τον Δεκέμβρη, κι όταν ψήφισαν την υπερφορολόγηση, τη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, μαζί με την κατάργηση του ορίου των 200 χιλιάδων.

Αυτός που βγάζει κάθε μέρα δεκάδες άστεγους στο δρόμο, θυμήθηκε να φτιάξει τέσσερις ξενώνες για άστεγους;, 80 εκατομμυρίων, τα οποία, λέει, θα τα βρει από το πλεόνασμα το οποίο έβγαλε αφού μας έγδαρε κανονικώς..

Από τη μια προσπαθούν να ξεχάσει ο κόσμος ότι κινδυνεύει να του πάρει το σπίτι ο Σαμαράς μέσα από τους δύο νόμους που ψήφισε και να τον κάνει άστεγο. Το ξεχνάμε. Από την άλλη δίνουμε το κάτι τις δωράκι μας σε αυτούς που θέλουν να παριστάνουν τους δωρητές, ευεργέτες και φιλεύσπλαχνους. Δηλαδή αυτούς που μας τα πήραν μέχρι σήμερα χοντρά, αυτούς που μετέχουν στο μεγάλο πάρτι.

Το πιο φοβερό είναι ότι ανακάλυψαν ότι πρέπει να σκεφτούν την κοινωνική κατοικία. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία δεν είχε ποτέ κοινωνική κατοικία. Άλλο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, που τον κατήργησαν κι αυτόν. Δηλαδή πόσο πολύ πρέπει να θυμώσει κανείς όταν σε εμπαίζουν μ΄ αυτόν τον τρόπο, όταν δανείζονται ακόμα και φρασεολογία και ορολογία των δικτύων αλληλεγγύης, τα οποία όλο αυτό τον καιρό ενεργοποιούνται με όλους τους τρόπους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την τεράστια κρίση σε επίπεδο στέγης. Και τι εννοώ; Εννοώ ότι μία από τις βασικές προτάσεις και των δικτύων αλληλεγγύης είναι ότι πράγματι σχολάζουσες δημόσιες περιουσίες να μπορέσουν με μικρά προγράμματα, που θα έδιναν και εργασία σε ανέργους, να μετατραπούν σε διαφόρων λογιών καταλύματα που έχει ανάγκη άμεσα η κοινωνία..Από τη μία περνάμε τη δημόσια περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ να την ξεπουλήσουμε όσο-όσο, από την άλλη δανειζόμαστε ορολογία των δικτύων αλληλεγγύης ή της Αριστεράς, που μιλάει για μετατροπή της σχολάζουσας δημόσιας περιουσίας σε κοινωφελή οικήματα και έργα. ….

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)