to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 09.01.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θεανώ Φωτίου: Το κόψιμο του μερίσματος γονάτισε την αγορά

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., κόβοντας το κοινωνικό μέρισμα από 3 εκατ. πολίτες, στέρησε 600 εκατ. από την αγορά των Χριστουγέννων» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας η Θεανώ Φωτίου στην εκπομπή "Kontra News" και στον Γιώργο Μελιγγώνη.


Η τέως υφυπουργός Πρόνοιας και νυν βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι οι κοινωνικές παροχές όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τη μεσαία τάξη, όπως ισχυριζόταν προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση, αλλά έχουν απόλυτα αναπτυξιακό χαρακτήρα, καθώς αντιστοιχούν σε χρήματα που «πέφτουν ευθέως στην αγορά και δεν πηγαίνουν σε off shore εταιρείες και επενδύσεις στο εξωτερικό».

Πιο αναλυτικά, η Θ. Φωτίου τόνισε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ., κόβοντας το κοινωνικό μέρισμα από 3 εκατ. πολίτες, στέρησε 600 εκατ. από την αγορά των Χριστουγέννων. Γι' αυτό η αγορά μιλά για πτώση της ζήτησης σε σχέση με πέρυσι. Ενώ, κόβοντας 400 εκατ. από τα επιδόματα που απευθύνονται και σε μεσαία εισοδήματα (αναπηρικά, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, σχολικά γεύματα), μειώνει το συνολικό εισόδημα των μεσαίων στρωμάτων. Αυτών που ούτε καν με τις φοροελαφρύνσεις δεν ευνοεί, αφού η φοροελάφρυνση π.χ. 0-20 ευρώ μηνιαίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες εξαφανίζεται από την επιβάρυνση των 45 ευρώ τον μήνα από τις ασφαλιστικές εισφορές. Χωρίς να υπολογίσουμε τις αυξήσεις της ΔΕΗ και την επιβάρυνση κατά 22% από τον τριπλασιασμό των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών».

«Τα μεσαία στρώματα σύντομα θα καταλάβουν ότι όλοι οι νόμοι της κυβέρνησης έγιναν όχι για να ωφεληθούν αυτά, αλλά τα μεγάλα εισοδήματα και ότι οι 'δεσμεύσεις' για φροντίδα στη μεσαία τάξη ήταν ακόμη ένα ψέμα της Ν.Δ. για να ανέβει στην εξουσία» κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)