to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 17.03.2014

Πολιτική

Θ.Δρίτσας: "Καλούμε σε συστράτευση, ώστε το λιμάνι του Πειραιά να μείνει δημόσιο και τα δικαιώματα των ναυτικών να περιφρουρηθούν"

Κάλεσμα του Θοδωρή Δρίτσα σε συστράτευση, για τη διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της εργασίας των ναυτικών.


«Δυστυχώς, τα κυβερνητικά σχέδια, δεν περιορίζονται μόνο στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά. Κλιμακώνονται και συνδυάζονται με νέες ρυθμίσεις σε βάρος των ναυτικών, σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου της ναυτιλίας, αλλά και σε βάρος του Αρχηγείου και των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Με νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης, οδηγείται στην ανεργία μεγάλος αριθμός εργαζομένων στα τουριστικά σκάφη, διαλύεται το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και καταργείται ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας των ναυτεργατών, την ίδια στιγμή που η ανεργία στον κλάδο, έχει φτάσει στα ύψη. Ταυτόχρονα, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου των τουριστικών σκαφών, οδηγούνται σε εξαφάνιση, προς όφελος ξένων εταιρειών. Τέλος, αν και φαίνεται να μην υπάρχει τέλος, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος -  Ελληνικής Ακτοφυλακής υποβαθμίζεται και πλήττεται η αντικειμενικότητα στις μεταθέσεις των στελεχών, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το μείζον ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της καταβολής των πλευσίμων.

Καταγγέλλω την κυβερνητική επίθεση, που εξυπηρετεί μόνο κερδοσκοπικά, μονοπωλιακά συμφέροντα. Επισημαίνω, ταυτόχρονα, την εκκωφαντική σιωπή της Δημοτικής Αρχής Πειραιά. 

Ο Πειραιάς, είναι η πόλη της ναυτοσύνης. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι ναυτικοί, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και οι παραγωγικοί κλάδοι που συνδέονται με αυτό, προσδοκούν σε μια Δημοτική Αρχή που με αποφασιστικότητα και σχέδιο θα μπει μπροστά στην υπεράσπιση του λιμανιού, της πόλης και των ανθρώπων της. Όχι μόνο, γιατί αυτό σημαίνει δικαιοσύνη, αλλά και γιατί αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, είναι η εγγύηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που έχει ανάγκη η χώρα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, συμπεριφέρεται ως ευέλικτο και ευπροσάρμοστο εξάρτημα της κυβερνητικής πολιτικής. 

Καλούμε σε συστράτευση, ώστε το λιμάνι να μείνει δημόσιο, τα δικαιώματα των ναυτικών να περιφρουρηθούν, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να προστατευτούν και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής -στο πλαίσιο του δικού του ρόλου- να μην απαξιωθεί». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)