to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:30 | 10.07.2013

Πολιτική

Θαύμα! Ο Δένδιας δεν γνωρίζει ούτε έναν χρυσαυγίτη αστυνομικό

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


‘Όταν ακούω τον Δένδια να λέει ότι δεν υπάρχει κοινωνική αναταραχή και ότι τον τελευταίο χρόνο η Αθήνα ήταν η πιο ειρηνική πόλη στη Νότια Ευρώπη, παρακαλάω να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Όταν τον ακούω να συμπληρώνει ότι ο λόγος της ειρήνης είναι ότι η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί το μέγεθος της πρόκλησης, παρακαλώ η ανοιγμένη γη να με ρουφήξει στα πύρινα έγκατά της. Κι όταν μαθαίνω ότι όλα τούτα ο Δένδιας τα είπε στο BBC, τον άκουσαν δηλαδή Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, ζητάω από τους δαιμόνους που ζουν στον πυρήνα του γαλαζοπράσινου πλανήτη μας να με πάρουν μαζί τους και να μην με ξαναφήσουν να δω το φως του ήλιου.

Εντάξει, Δένδιας είναι, ψεματάκια λέει. Τον προηγούμενο χρόνο γίνανε στην Ελλάδα και απεργίες και συγκεντρώσεις και πορείες και διαμαρτυρίες, έγινε και η ΕΡΤ, το μεγάλο προσκλητήριο δημοκρατίας απέναντι στο σκοτάδι. Εκείνο που εννοεί ο Δένδιας είναι ότι δεν έγιναν κινητοποιήσεις τόσο ισχυρές, ώστε να στείλουν τον ίδιο και τους ομοίους του στα τσακίδια και δυστυχώς σε αυτό έχει δίκιο. Κάτι μας έχει ξεφύγει, κάτι δεν έχουμε κάνει σωστά, αλλιώς οι Δένδιες δεν θα βρίσκονταν ακόμη στις θεσάρες τους ούτε θα είχαν μούτρα να βγαίνουν στα BBC και να κορδακίζονται ότι επέβαλαν την κοινωνική ειρήνη. Να επανορθώσουμε επειγόντως.

Εκείνο που έχει πλάκα είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι Δένδιες την ειρήνη. Για τον υπουργό Προστασίας ειρήνη είναι να κάθεται ο κόσμος στο σπίτι του, ρε δεν πα' να τον κλωτσάνε από τη δουλειά του, δεν πα' να του κόβουν το μισθό, δε πα να διώχνουν τα παιδιά του στο εξωτερικό, αυτός εκεί, ακούνητος σαν την κοιμωμένη του Χαλεπά. Κι όταν του πάρει το σπίτι η τράπεζα ή η εφορία, να πάει στο σπίτι του διπλανού, μέχρι να του πάρουνε κι αυτουνού το σπίτι και μετά να πάνε όλοι μαζί στο σπίτι του παραδιπλανού . Μέχρι να μην υπάρχει διπλανός με σπίτι, οπότε θα κουβαληθούμε όλοι μαζί στο σπίτι του Δένδια.

Αυτή είναι η ειρήνη του Δένδια, που όταν ρωτήθηκε από το BBC για τα βασανιστήρια τα οποία υφίστανται οι μετανάστες , απάντησε πως ούτε ένας από τους 86.000 που ελέγχθηκαν από την αστυνομία δεν κατέθεσε μήνυση προφανώς επειδή αυτοί που είχαν λόγους να καταθέσουν μήνυση, δεν είχαν πλέον χέρια για να την υπογράψουν. Κι όταν ρωτήθηκε για τους αστυνομικούς που παραπέμπουν τους πολίτες στη Χρυσή Αυγή, για τους αστυνομικούς που ψηφίζουν μαζικά Χρυσή Αυγή, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι δεν γνωρίζει ούτε έναν.

Να βρούμε επειγόντως έναν να του τον δείξουμε, δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει έστω και ένας.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)