to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:17 | 14.08.2022

Κοινωνία

Θάσος: Μετά την πυρκαγιά, δοκιμάστηκε από την καταιγίδα

Η καταιγίδα που το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκε στο νησί της Θάσου συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή καθάρισαν την ατμόσφαιρα της περιοχής από τους καπνούς. Η μεσημεριανή ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύονταν από τοπική χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, είχε ωστόσο ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα σε πολλές περιοχές του νησιού


Η μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Σκάλα Ποταμιάς τέθηκε σήμερα το πρωί υπό πλήρη έλεγχο, με όλες τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού και των δεκάδων εθελοντών να παραμένουν σε επιφυλακή.

Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Erickson συνεχίζουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας να κάνουν ρίψεις νερού στα μέτωπα όπου είχε αναζωπυρωθεί η φωτιά.

Προβλήματα από την καταιγίδα

Ωστόσο, η μεσημεριανή ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύονταν από τοπική χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα σε πολλές περιοχές του νησιού, ενώ από τις πτώσεις κεραυνών προκλήθηκαν μικροεστίες φωτιάς κοντά στις τοπικές κοινότητες Παναγία και Λιμένα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αμέσως από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Καθ'όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω αδυναμίας προσβασιμότητας της περιοχής, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να εμποδίσουν την ανάπτυξη της φωτιάς. Το έργο τους πάντως δυσκόλευε το γεγονός ότι η φωτιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Συγκινητική για μια ακόμα φορά ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού που πρόσφεραν τρόφιμα, νερά και χυμούς σε όλους όσους επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του Στρατού και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων θα παραμείνουν στο νησί τα επόμενα 24ωρα και θα βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά στον κίνδυνο μιας ακόμα αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Τοπικές εθελοντικές ομάδες πάντως, καταγγέλλουν παντελή έλλειψη συντονισμού:

Διαβάστε για όσα συνέβησαν το Σάββατο:

Στάχτη δάσος με μοναδικά έλατα από την αναζωπύρωση στη Θάσο (ενημέρωση)

tags: Θάσος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)