to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 23.02.2022

πηγή: News247.gr

Πολιτική

Θάνου για ηχητικό: Συκοφαντίες και αποπροσανατολισμός

Για "άθλια συκοφαντία" και "προσπάθεια αποπροσανατολισμού" κάνει λόγο η Βασιλική Θάνου, αναφερόμενη στο ηχητικό που είδε το φως της δημοσιότητας, και δηλώνει πως επιφυλάσσεται για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων της.


Νέες πολιτικές αναταραχές φέρνει το ακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνεται να καταγράφεται η συνομιλία του Ανδρέα Βγενόπουλου με γυναίκα επιχειρηματία πριν από περίπου έξι χρόνια. Η συνομιλία μάλιστα, συνδέεται από πολιτικούς κύκλους με την απόπειρα εκβίασης που είχε καταγγείλει ο Ανδρ. Βγενόπουλος, ονοματίζοντας την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ως ηθικό αυτουργό. Για «κατασκευασμένη συκοφαντία» κάνει λόγο η Βασιλική Θάνου, υποστηρίζοντας ότι «προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα».

Η συνομιλία φέρεται να ηχογραφήθηκε λίγο πριν το θάνατό του, στο γραφείο του επιχειρηματία κατά τη διάρκεια συνάντησης με γυναίκα επιχειρηματία, η οποία -κατά τον Ανδρ. Βγενόπουλο- είχε ζητήσει χρήματα στο όνομα της Βασιλικής Θάνου, κάνοντας λόγο για «βιβλία» που θα λάμβανε ο γιος της επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει, ο Ανδρ. Βγενοπουλος κατήγγειλε ότι του ζητήθηκαν χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», δηλαδή «Μου ζητήθηκε μέγεθος βιβλιοθήκης, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων», κάτι που είχε αρνηθεί ότι έπραξε. Μάλιστα είχε ζητήσει να ερευνηθούν σειρά σοβαρών αξιόποινων πράξεων, όπως αυτές της δωροληψίας υπαλλήλου δικαστικού λειτουργού, της εμπορίας επιρροής, της απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος, ωστόσο η μήνυση είχε μπει στο αρχείο.

Οι νέες εξελίξεις έχουν προκαλέσει και το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης καθώς μελετάται κατά πόσο το ηχητικό είναι επαρκές στοιχείο για την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο.

Η απάντηση της Βασιλικής Θάνου

Από την πλευρά της, η Βασιλική Θάνου με ανακοίνωσή της μιλά για «κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής: Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρντ.

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)