to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:41 | 09.07.2021

Κοινωνία

Θάνος Μωραΐτης: Πρωτοφανής αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης,για την ανάγκη ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, η οποία, όπως είπε, «γίνεται θύμα μίας "πρωτοφανούς αφαίμαξης"». Υπογράμμισε πως «η αποδυνάμωσή της συνιστά αποδεκατισμό», προκαλώντας «τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης, εν μέσω μάλιστα θερινής περιόδου».


Τόνισε ότι «οι πυροσβεστικές δομές της Αιτωλοακαρνανίας έχουν ήδη υποστεί πλήρη αποδιοργάνωση» κι «απαιτείται η άμεση ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και η τάχιστη αναπροσαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού».

Παράλληλα, κάλεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ηγεσία της Πυροσβεστικής  «να αντιληφθούν ότι με ημίμετρα και ένα πυροσβεστικό προσωπικό εξοντωμένο και εξαθλιωμένο από τις συνεχείς μετακινήσεις και επιφυλακές, τα υφιστάμενα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και περιπλέκονται». Τους κάλεσε, επίσης, «να ενδιαφερθούν για το καλό του τόπου, την προστασία των ανθρώπων του και του φυσικού του περιβάλλοντος και να προβούν σε μία επικαιροποιημένη και ενισχυμένη αναδιανομή των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες του, πριν να είναι αργά».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Πρωτοφανής είναι η αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, με τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης, εν μέσω μάλιστα θερινής περιόδου.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου αποδεκατίζεται, αφού, όπως καταγγέλλεται από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κεφαλληνίας - Ζακύνθου, γίνεται θύμα μίας "πρωτοφανούς αφαίμαξης".

Συγκεκριμένα, 22 Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι μετακινήθηκαν προς άλλες υπηρεσίες, χωρίς, όμως, και πάλι να επιλύεται ούτε το πρόβλημα της υποστελέχωσής τους ούτε αυτό των περιορισμένων λειτουργικών τους δυνατοτήτων.

Η επιβεβλημένη αναδιάρθρωση των δομών του Πυροσβεστικού Σώματος έμεινε, ως ώρας, στα χαρτιά, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται διαρκώς η πυρασφάλεια και πυροπροστασία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ενός Νομού που στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει μεγάλο αριθμό δασικών πυρκαγιών.

Τα στοιχεία αναντιστοιχίας αναγκών και επιχειρησιακών δυνάμεων είναι αποκαλυπτικά: Ο Νομός μας είναι ο πρώτος Νομός της Ελλάδας σε έκταση, ο έβδομος σε πληθυσμό, ο τέταρτος σε πλήθος συμβάντων, αλλά όμως μόλις ο δέκατος έβδομος ως προς την κατανομή μόνιμου προσωπικού.

Συνεπώς:

  •  Έστω και τώρα, που οι πυροσβεστικές δομές του νομού μας έχουν ήδη υποστεί πλήρη αποδιοργάνωση, απαιτείται η άμεση ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και η τάχιστη αναπροσαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού.
  • Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ηγεσία της Πυροσβεστικής, επιτέλους, να αντιληφθούν ότι με ημίμετρα και ένα πυροσβεστικό προσωπικό εξοντωμένο και εξαθλιωμένο από τις συνεχείς μετακινήσεις και επιφυλακές, τα υφιστάμενα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Αντιθέτως, πολλαπλασιάζονται και περιπλέκονται.
  • Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ηγεσία της Πυροσβεστικής να ενδιαφερθούν για το καλό του τόπου μας, την προστασία των ανθρώπων του και του φυσικού του περιβάλλοντος και να προβούν σε επικαιροποιημένη και ενισχυμένη αναδιανομή των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού μας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του, πριν να είναι αργά».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)