to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:34 | 20.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Θάνος Ματόπουλος: Νέα πορεία, χωρίς διακρίσεις, με τον δημότη πρωταγωνιστή

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, το Left.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Στην κάμερα του Άγγελου Καλοδούκα μιλάει ο Θάνος Ματόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με τη «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών»


Συνέντευξη-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Παρακολουθήστε εδώ, όλες τις συνεντεύξεις του Left.gr στο πλαίσιο της συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Θάνος Ματόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με τη «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών», ανέφερε:

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές συνελεύσεις ενεργών πολιτών που συμμετείχαν σε συλλογικότητες και κινήματα της περιοχής, κατά τις οποίες διαμορφώθηκαν η διακήρυξη αρχών  και ο κανονισμός λειτουργίας της. Στις δημοτικές εκλογές του 2014  με ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες καταρτίσθηκε το πρόγραμμα. Επίσης επιλέχθηκε ως επικεφαλής ο Θάνος Ματόπουλος, ο οποίος εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με δύο τοπικούς συμβούλους: στη Βούλα τον Μανώλη Βαρδαβά  και  στη Βάρη Χ. Μονιάκη.
Το 2019 και πάλι με δημοκρατικές διαδικασίες επιλέχθηκε ως επικεφαλής ο Θάνος Ματόπουλος για υποψήφιος Δήμαρχος.    
Η ΡΙ.ΚΙ.Π. έχει συνεπή  παρουσία  στα συμβούλια (Δημοτικά & Τοπικά) και στις  επιτροπές του Δήμου, κατέθεσε τις  προτάσεις της για όλα τα θέματα διοίκησης, από τα πιο απλά έως τα πιο σημαντικά.

Οι προτάσεις που καταθέτει είναι απόλυτα επεξεργασμένες και υλοποιήσιμες. «Έχουμε καταθέσει προτάσεις ενδεικτικά για: Κανονισμό λειτουργίας Δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών -Κανονισμό καθαριότητας και Διαχείριση απορριμμάτων – Κανονισμό Κοιμητηρίων – Κανονισμό υπαίθριου εμπορίου – Κανονισμό για άδειες μουσικής και χρήσης βεγγαλικών-Προτάσεις για τα  Ετήσια Δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού – Μειώσεις στα Ετήσια Δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άτομα- Ετήσια Τεχνικά προγράμματα – Ετήσιους  προϋπολογισμούς – Πενταετή στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό- Λειτουργία κοινωνικών δομών –μη Επιβολή τροφείων στους Παιδικούς σταθμούς – Αντικατάσταση φωτιστικών οδοφωτισμού  με LED, κλπ».
Αυτές οι τεκμηριωμένες έγγραφες και δημόσιες προτάσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π. συζητήθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο και κάποιες από αυτές υιοθετήθηκαν από τη διοίκηση και καταγράφονται στις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου.
«Η ΡΙ.ΚΙ.Π. όμως κατέθεσε και με δική της πρωτοβουλία, προτάσεις ψηφισμάτων που έγιναν ομόφωνα δεκτά από  το Δημοτικό συμβούλιο όπως: Ψήφισμα στήριξης στον διωκόμενο Δήμαρχο Πάτρας από την Χρυσή Αυγή - Ψήφισμα εναντίον των συμφωνιών ΤΤΙP – CETA – TiSA  – Ψήφισμα δράσεων και στήριξης  για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)