to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 21.06.2022

Κοινωνία

Θάνατος κοριτσιών στην Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος των ιατροδικαστών

Βέβαιο θεωρείται ότι δρομολογούνται άμεσα εξελίξεις για το θέμα των ευθυνών των ιατροδικαστών που ενεπλάκησαν αρχικά στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και οι εκθέσεις των οποίων είχαν οδηγήσει σε διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναμένεται να ζητήσει πειθαρχική έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από τους ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα και Αγγελική Τσόλια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στόχος της έρευνας είναι να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών.

Οι ιατροδικαστές κ.κ. Τσάκωνα και Τσόλια είχαν αποδώσει τον θάνατο των δύο κοριτσιών σε παθολογικά αίτια, σε αντίθεση με το νεότερο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά που έκαναν λόγο για ασφυκτικό θάνατο.

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας θα διενεργηθεί, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστής Νίκο Καρακούκη.

Στο μεταξύ η αδερφή της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου έδωσε ένορκη κατάθεση που δίνει στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών και σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ίδια είναι συνεργάσιμη και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για τη συμβίωση του ζευγαριού καθώς και για τον θάνατο των παιδιών.

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου φέρεται να αποτελεί πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, εικάζεται ότι ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος της Ίριδας.

Εξελίξεις πυροδότησε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα το οποίο αποκαλύπτει ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια μέσω βίαιου μηχανισμού θανάτου.

Η 33χρονη μητέρα, που είναι ήδη προφυλακισμένη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, αμφισβητεί τα ευρήματα του πορίσματος.

Συγκεκριμένα η Ρ. Πισπιρίγκου μιλώντας μέσα από τη φυλακή, υποστηρίζει ότι δεν πιστεύει αυτό που γίνεται, εκφράζοντας τη στήριξή της στην αδελφή της λέγοντας ότι «λάτρευε το μωρό μου όσο κι εγώ. Αν ήξερε ότι το έχω πειράξει, θα είχε βγει να το πει πρώτη».

tags: Πάτρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)