to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 25.11.2014

Πολιτική

Θανάσης Πετράκος: «Η κυβέρνηση να άρει την επιστράτευση των εργαζομένων σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και υπεύθυνος της Κ.Ο. του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε την απουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη από την βουλή, για να μην απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, με θέμα «Να γίνει άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων της Δ.Ε.Η.Α.Ε του Α.Δ.Μ.Η.Ε Α.Ε. και του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.»



 

Κατά την κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ο Θανάσης Πετράκος έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Κύριε Πρόεδρε, η Κυβέρνηση για μία ακόμα φορά υποτιμά και υποβιβάζει το ρόλο του Κοινοβουλίου. Ο κύριος Υπουργός προφασίζεται ότι απουσιάζει. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να τονίσω ότι το Υπουργείο έχει και Υφυπουργό, που είναι μάλιστα αρμόδιος για την ηλεκτρική ενέργεια, και αν πραγματικά ήθελε να απαντήσει, θα έπρεπε να συνεννοηθούν να έρθει ο κ. Παπαγεωργίου. Όμως, η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα επιχείρημα γιατί έχει ντύσει στο χακί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ και στο ΔΕΔΔΗΕ από τις 3 Ιουλίου. Δεν έχει κανένα επιχείρημα γιατί έγινε η επιστράτευση.

Θέλω να απευθυνθώ στην Κυβέρνηση με τη δυνατότητα που μου δίνει το Προεδρείο και να καλέσω να άρει την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ και στο ΔΕΔΔΗΕ, διότι ήταν μία επιστράτευση η οποία δεν είχε ούτε την ελάχιστη νομιμοποιητική βάση, πέραν του ότι είναι αντιδημοκρατική και ακραία οποιαδήποτε ενέργεια επιστράτευσης των εργαζομένων, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Η παρέμβαση του Θανάση Πετράκου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)