to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 29.03.2023

Πολιτική

Θανάσης Μαυρίδης εναντίον Νίκου Δένδια: Ασόβαρο, υπερβολικό και ανούσιο χαρακτηρίζει τον Υπ. Εξωτερικών

Με άρθρο του με τίτλο «Πότε είχε δίκιο ο κ. Δένδιας για την Τουρκία;» στο liberal.gr ο Θανάσης Μαυρίδης, δημοσιογράφος που εκφράζει το μητσοτακικό μπλοκ, κάνει ευθεία επίθεση στον Νίκο Δένδια λίγες μέρες μετά την συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών όπου και κράτησε αποστάσεις από την ασκούμενη πολιτική. Μάλιστα ο κ. Μαυρίδης επιλέγει να επιτεθεί στο ίδιο το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού.


Ο Θανάσης Μαυρίδης ουσιαστικά επιτίθεται στον Νίκο Δένδια λέγοντας ότι κάνει στροφή 180 μοιρών στη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Τουρκία ενώ στη πραγματικότητα η γειτονική χώρα δεν έχει διαφοροποιήσει τη στάση της απλώς έχει αναστείλει την πολιτική της λόγω των οικονομικών συνεπειών του μεγάλου σεισμού.

«Μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε τι ήταν αυτό που μετέτρεψε την Τουρκία μέσα σε μία νύκτα από αναθεωρητική δύναμη σε δύναμη σταθερότητας στην περιοχή» γράφει στην αρχή του άρθρου του καρφώνοντας έτσι τον Υπουργό Εξωτερικών.

Και συνεχίζει ρωτώντας: «Πώς περάσαμε από τα «ξεσπάσματα» του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα στις τοποθετήσεις του ιδίου περί «μεγάλης ευκαιρίας». Δεν είδαμε κάτι που να αλλάζει τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Εντάξει! Δεν απειλούν με βομβαρδισμό την Αθήνα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για πρόοδο. Σοβαρά τώρα;» μιλώντας δηλαδή για ασόβαρη πολιτική, χαρακτηρισμός βαρύς όταν μιλάμε για τα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα ο δημοσιογράφος κάνει μια έμμεση αναφορά σε σχέδια που έχει αναφερθεί συχνά η Ντόρα Μπακογιάννη για τη συνεκμετάλλευση των ορυκτών πόρων στο Αιγαίο: «Θα τολμούσαμε μάλιστα να πούμε ότι αν οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών και οι οικονομικές τους ελίτ έκαναν το αποφασιστικό και τολμηρό βήμα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις βάσεις για μία νέα κατάσταση στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.»

Συμπληρώνει διερωτώμενος πότε υπήρξε υπερβολικός ο κ. Δένδιας: «Αν και εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική πρόοδος, τότε είτε ο κ. Δένδιας υπήρξε υπερβολικός στην Άγκυρα, είτε είναι σήμερα υπερβολικός» αποστροφή που ουσιαστικά που προσβάλλει στη πράξη τη σημερινή στάση του Υπουργείου Εξωτερικών σήμερα στις διακρατικές σχέσεις της χώρας με τη Τουρκία.

Για να καταλήξει: «Μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με ένα σύμφωνο μη επίθεσης; Λέμε τώρα! Με κάτι ουσιαστικό, τέλος πάντων» χαρακτηρίζοντας δηλαδή την ακούμενη πολιτική από τον Νίκο Δένδια ανούσια...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)