to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:46 | 01.08.2022

Πολιτική

Θανάσης Κουκάκης: Πρόσωπα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον συναλλάσσονται με την Intellexa

«Η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator συνεχίζει ανενόχλητη την δραστηριότητά της στην Ελλάδα» λέει ο Θανάσης Κουκάκης στον «105,5 Στο Κόκκινο» και στη Βούλα Κεχαγιά


Άνδρας κρατάει κινητό (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στην καταγγελία πως πρόσωπα που συσχετίζονται με το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχουν συναλλαγές με την εταιρεία Intellexa η οποία εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων προχώρησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης μιλώντας Στο Κόκκινο, λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στη Βούλα Κεχαγιά ο Θανάσης Κουκάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Intellexa εξακολουθεί ανενόχλητη τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

«Η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator συνεχίζει ανενόχλητη την δραστηριότητά της στην Ελλάδα» τόνισε ο Θανάσης Κουκάκης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να μπει εισαγγελέας στα γραφεία της Intellexa. Μετακόμισε από το Ελληνικό στο Χαλάνδρι, προχωρεί σε προσλήψεις, φέρνει στελέχη από το Ισραήλ και τη συνεπικουρούν στο έργο της. Αυτή η εταιρεία χαίρει προστασίας από την κυβέρνηση και οι εισαγγελικές αρχές δεν την έχουν ενοχλήσει. Ο μόνος που την ενόχλησε ήταν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κι αυτή προσχηματικά για να διαπιστώσει αν η εταιρεία έχει κάποια σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο».

«Ήδη έχουν δημοσιευτεί ρεπορτάζ από το Reporters United και το Insider, είναι πυρετώδης η δημοσιογραφική εργασία. Αναμένονται αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες οι οποίες δείχνουν ότι πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχουν συναλλαγές με εκπροσώπους της Intellexa και της συναλλασσόμενης με την τελευταία εταιρείας Crickel, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο για συστήματα ασφαλείας με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» επισήμανε ο δημοσιογράφος και περιέγραψε το τρίπτυχο των υποκλοπών.
«Τα πράγματα είναι απλά. Intellexa-Crickel-Μέγαρο Μαξίμου, όσα πρόσωπα σχετίζονται με αυτούς τους τρεις παράγοντες σχετίζονται με τις παρακολουθήσεις».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «μείζον θέμα» την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και διερωτήθηκε κατά πόσον εφικτό είναι να διαπιστωθεί πόσοι ακόμη έχουν πέσει θέμα παρακολούθησης.

ΠΗΓΗ: 105,5 Στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)