to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θα τα καταργήσουν όλα. Και τη λογική!

Ανάπτυξη. Ετσι, νέτα σκέτα. Μην επιμένετε για λεπτομέρειες γιατί δεν πρόκειται να σας δώσουν. Ανάπτυξη και ξερό ψωμί. Κι αν δεν υπάρξει ούτε ξερό ψωμί, θα βολευτείτε με παντεσπάνι


Δύο λέξεις χρησιμοποιούν ο αρχηγός και τα στελέχη της Δεξιάς στην προσπάθειά τους να πείσουν τους πολίτες ότι έχουν το μαγικό ραβδί για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε όαση ευημερίας. Το πολιτικό λεξιλόγιό τους περιλαμβάνει ένα ρήμα και ένα ουσιαστικό: «καταργώ», «ανάπτυξη».

Εχουν υποσχεθεί ότι θα καταργήσουν σχεδόν όλα όσα ψηφίστηκαν στην προηγούμενη Βουλή, αλλά και εκείνα που κατά τη γνώμη τους κρατούν την οικονομία σε προβληματική κατάσταση. Θα το πράξουν μάλιστα σε πρώτο χρόνο γιατί θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι η πολιτική αλλαγή θα είναι άμεση και ριζική. Κάτι δηλαδή σαν επανάσταση.

Μην κάνετε όμως ανίερες σκέψεις, δεν εννοούν κομμουνισμό και άλλα τέτοια παρωχημένα και επικίνδυνα πράγματα, απλώς οι άνθρωποι επιθυμούν την επιστροφή στην κανονικότητα, όπως την εννοούν και όπως τη ζήσαμε μέχρι τη στιγμή της χρεοκοπίας.

Εχουμε και λέμε: θα καταργήσουν τον νόμο Παρασκευόπουλου (έμμονη ιδέα τους έχει γίνει). Θα καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο (στα όρια της ψύχωσης η ρητορική τους). Θα καταργήσουν τον νόμο για την απλή αναλογική (εδώ θα πάρουν τη βοήθεια από τον πρόθυμο σύμμαχό τους, το ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο αν και ως μικρομεσαίο κόμμα θα έπρεπε να συμφωνεί με την απλή αναλογική, λέει όχι στο συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα επειδή το έφεραν οι άπλυτοι μαδουριστές).

Θα καταργήσουν τον νόμο Κατρούγκαλου (εσχάτως πάντως ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για επανεξέταση της αρχιτεκτονικής του νόμου, που είναι κάτι αρκετά διαφορετικό). Θα καταργήσουν τη γραφειοκρατία (μη γελάτε). Θα καταργήσουν κάθε νόμο που δίνει δικαιώματα στους φυλακισμένους και τους ισοβίτες (το πρόβλημά τους δεν είναι γενικώς οι ισοβίτες ούτε οι εγκληματίες του λευκού κολάρου, αλλά ο Δημήτρης Κουφοντίνας).

Θα καταργήσουν τον νόμο που προβλέπει τα υψηλά πλεονάσματα (σε συμφωνία με τους δανειστές βεβαίως βεβαίως, τους οποίους θα καταφέρουν να πείσουν γιατί είναι ατσίδες στις διαπραγματεύσεις). Θα καταργήσουν τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες (το φώναζαν παλιά, αλλά τελευταία δεν το πολυλένε γιατί φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν πως τα κάνουν πλακάκια με τη διαπλοκή).

Θα καταργήσουν το... φαυλεπίφαυλο καθεστώς που επικρατεί στην ΕΡΤ (έχουν άλλωστε την τεχνογνωσία για το πώς μειώνεται ο κύκλος εργασιών δημόσιων υπηρεσιών προς όφελος των ιδιωτών). Θα καταργήσουν τους ενδιάμεσους φορείς που καθυστερούν το έργο στο Ελληνικό (δώστε καζίνα στον λαό και χαριστικά δάνεια στους επιχειρηματίες). Θα καταργήσουν τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν από την κυβέρνηση των νεοκομμουνιστών (τα δικά τους παιδιά αδημονούν).

Θα καταργήσουν το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (πού θα βρουν τα λεφτά για να κλείσουν τις τρύπες που θα δημιουργηθούν δεν μας το αποκαλύπτουν, αλλά βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, μην τα θέλετε όλα έτοιμα). Θα καταργήσουν την υπερβολική φορολογία στη μεσαία τάξη (το κόμμα τους παρέα με το ΠΑΣΟΚ την τσάκισαν).

Θα καταργήσουν τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους επενδυτές να φέρουν τα τίμια χρήματά τους στην Ελλάδα (ο ορισμός της αρπαχτής: μηδενικό ρίσκο, εγγυήσεις για υψηλά κέρδη). Στο ερώτημα που εξ αντικειμένου προκύπτει: «πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;», η απάντηση είναι αποστομωτική: Ανάπτυξη. Ετσι, νέτα σκέτα. Μην επιμένετε για λεπτομέρειες γιατί δεν πρόκειται να σας δώσουν. Ανάπτυξη και ξερό ψωμί. Κι αν δεν υπάρξει ούτε ξερό ψωμί, θα βολευτείτε με παντεσπάνι.

Ανάγωγα

Αντιγράφω από την «Καθημερινή»: «Πρώτη στη χρηματοδότηση ως προς το ΑΕΠ μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το σχέδιο Γιούνκερ βρίσκεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιουνίου 2019, η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ και αναμένεται να κινητοποιήσει 11,5 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις».

Για ρημαγμένη χώρα, όπως χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης (πάλι σύμφωνα με τον αρχηγό της Δεξιάς), δεν τη λες κακή επίδοση αυτή!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)